Bahçeli: Terörsüz Türkiye'nin Şafağı Sökecek, Türk Dünyası El Ele Yükselecek

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında terörle mücadelede kararlılık mesajı verirken, Türk dünyasının birlik ve dayanışmasının Türkiye'nin geleceğinde belirleyici olacağını vurguladı. 'Ne yaparlarsa yapsınlar, terörsüz Türkiye'nin şafağı sökecek' dedi.

(MHA) MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’de düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Konuşmasında milli birlik, Cumhur İttifakı’nın kararlılığı, terörle mücadele ve dış politika konularına da geniş yer veren Bahçeli, “Cumhurun kaderi Cumhuriyet’in kaderidir. Türkiye yeni yüzyılında yeniden şahlanacaktır” dedi.

“Atatürk Yok Sayıldıkça Çoğalacak”

10 Kasım dolayısıyla konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak başlayan Bahçeli, Kocaeli Valiliği ve Müftülüğü’nün Atatürk için camilerde Mevlid-i Şerif okutma kararını “takdir ve şükranla” karşıladığını belirtti.

Atatürk’ün fikirlerini hedef alan çevrelere sert tepki gösteren MHP lideri, “Karanlık bir samanlıkta olmayan iğnenin arayışıyla ömür tüketen, geçmişin kuytularında husumet kazısı yapan şeytanlaşmış odaklar artık ellerini Atatürk’ten çekmelidir” diye konuştu.

Bahçeli, Atatürk’ün milletin vicdanında silinmeyecek bir yer edindiğini vurgulayarak, “Atatürk yok sayıldıkça çoğalacak, saldırıya uğradıkça milli gönüllerde çağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

“MHP’nin Kaderi Milletin Kaderidir”

Bahçeli, konuşmasının ikinci bölümünde MHP’nin politik duruşuna ve Cumhur İttifakı’na ilişkin mesajlar verdi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin, “icazetli veya ipotekli bir siyaset yürütmediğini” söyleyen Bahçeli, “MHP ve Cumhur İttifakı’nın kaderi milletin kaderi, devletin bekası ve istikbalidir” dedi.

Partisine yöneltilen eleştirilere sert yanıt veren Bahçeli, “Biz inkarcı değiliz. Dosta güven, düşmana korku veren Milliyetçi Ülkücü Hareketiz. Bizim hakkımızda söz ve karar sahibi yalnızca Türk milletidir” ifadelerini kullandı.

“Biz Türkiye’nin Her Yerindeyiz”

MHP’nin saha çalışmalarını da değerlendiren Bahçeli, “Hayırlı Günler Komşum” ve “Derdin Derdimizdir” temalı programlar kapsamında 81 il, 710 ilçe ve toplam 4 bin 836 etkinlik düzenlendiğini açıkladı.

“Bu tempoya ancak maşallah denir” diyen Bahçeli, partililere teşekkür ederek, “İşleyen demir paslanmaz, akan su yosun tutmaz. Biz Türkiye’nin her yerindeyiz” dedi.

“Türkiye ve Azerbaycan Kardeşliği Sonsuza Dek Sürecek”

Bahçeli, konuşmasının dış politika bölümünde Azerbaycan’ın 8 Kasım Zafer Günü ve 9 Kasım Devlet Bayrağı Günü’nü kutladı. Karabağ Zaferi’nin Türk dünyası için bir dönüm noktası olduğunu belirten Bahçeli, “Bir millet, iki devlet gerçeğiyle Türk tarih ve kültürünün kaynaştırıcı misyonu gücümüze güç katmaktadır” ifadesini kullandı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Washington Mutabakatı’na da değinen Bahçeli, “Bu mutabakat önyargıların kilidini açacak, ihtilafları ayıklayacaktır. Barış süreci sağduyuyla sürdürülmelidir” değerlendirmesinde bulundu.

İsrail’in bölgedeki politikalarını da eleştiren MHP lideri, “Türkiye ve Azerbaycan’ın ortaklığı, kirli lobilerin ve Siyonist-emperyalist tetikçilerin kumpaslarına geçit vermeyecektir” dedi.

“Gazze’de Kalıcı Ateşkes Sağlanmalıdır”

Gazze’de yaşanan insanlık dramına da değinen Bahçeli, “Savaş ve soykırım suçu işleyen Siyonist vandallık dünya çapında telin edilmektedir. Gazze’ye ulaşması gereken insani yardımlar engelleniyor” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Türkiye’nin diplomatik çabalarını öven Bahçeli, “Türkiye’nin çok yönlü, ahlaki ve insan temelli dış politikası barış kuşağının oluşmasına hizmet etmektedir” dedi.

Ayrıca Rusya-Ukrayna, Irak, Suriye gibi kriz bölgelerinde de barışın sağlanmasının “yaşanabilir bir dünyanın yegâne anahtarı” olduğunu vurguladı.

“Terörsüz Türkiye’nin Şafağı Sökecek”

Terörle mücadele konusunda kararlılık mesajı veren Bahçeli, “Terörsüz Türkiye hedefinde adım adım sona yaklaşıyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar, terörsüz Türkiye’nin şafağı sökecektir” dedi.

Muhalefeti de eleştiren Bahçeli, kendisine yöneltilen bazı sözlere sert çıkış yaptı:

“Bize ‘Sen olmuşsun İmralı, etrafındaki alkış ekibi olmuş Kandil’ diyen devşirilmiş aslan yavrusuna diyeceğim çok şey olsa da, laf mı diye bakıyorum laf değil; adam mı diye bakıyorum, adam değil.”

MHP lideri, “Bizim Babil nasihatçilerine karnımız toktur. Terörsüz Türkiye’ye karşı gelenler önce açıklasın; terör bitsin mi, bitmesin mi?” diyerek eleştirilerini sürdürdü.

“Cumhurun Kaderi, Cumhuriyet’in Kaderidir”

Türkiye’nin ekonomik ve siyasi zorluklarına da değinen Bahçeli, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı:

“Bu ülke hepimizindir. Birbirimizi suçlayarak, birbirimize düşman muamelesi yaparak Türkiye’ye yapılabilecek en büyük kötülüğü yaparız. Aklıselimden uzaklaşmanın bedeli ağır olur” dedi.

“Cumhurun kaderi, Cumhuriyet’in kaderidir.” sözleriyle konuşmasını sürdüren Bahçeli, “Cumhur İttifakı Türkiye’yi kem gözlerden, karanlık emellerden, kaos tetikçilerinden koruyacaktır” ifadelerini kullandı.

Yeni yüzyıl hedeflerine vurgu yapan MHP Genel Başkanı, “Yeni yüzyılı Türkiye’nin ve Türk milletinin yüz yılı yapacağız. Azmedeceğiz, sabredeceğiz, mücadele edeceğiz, mutlaka başaracağız” dedi.

“Türkiye Yeni Bir Kurtuluş Mucizesine Hazır”

Bahçeli, Türkiye’nin yeni bir diriliş sürecinde olduğunu belirterek, “Bizim meselemiz Türkiye’nin yeni bir kurtuluş mucizesiyle zirveye tutunmasıdır. Bizim meselemiz vatandır, millettir, devlettir” dedi. Milliyetçilik üzerinden partiye yöneltilen eleştirilere yanıt veren Bahçeli, “Bizimle milliyetçilikte boy ölçüşmeye çalışanlara söylüyorum; bu terazi o kadar sıkleti çekemez” ifadelerini kullandı.

Dilovası’ndaki Yangın İçin Başsağlığı Diledi

Konuşmasının sonunda Kocaeli Dilovası’ndaki parfüm deposu yangınına değinen Bahçeli, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Bahçeli, sözlerini “Hepinizi Cenab-ı Allah’a emanet ediyorum” diyerek tamamladı.

Bahçeli, hem iç siyasette hem de dış politikada “kararlı, milli ve bağımsız bir çizgi” vurgusu yaparken, Cumhuriyet’in 2. yüzyılında Türkiye’nin “yeni bir yükseliş dönemine gireceğini” belirtti.