Bir Ailenin Ölümü Sonrası Esnaf İtirazlarını Dile Getirdi: "Yıllarımızı Sildi Bu Olay"

TAKİP ET

Böcek ailesinin ölümü sonrası suçsuz oldukları anlaşılan Ortaköy esnafı, itibarlarının yerle bir olduğunu söyleyerek yaşanan süreçte özür beklediklerini açıkladı.

Almanya’dan İstanbul’a turistik amaçla gelen Böcek ailesinin 9 Kasım’da başlayan yolculuğu, 13 Kasım’da anne Çiğdem Böcek (27), baba Servet Böcek (38) ile çocukları Masal (3) ve Kadir Muhammet Böcek’in hayatını kaybetmesiyle trajediye dönüşmüştü. ‘Zehirlenme’ şüphesiyle başlatılan soruşturmada gözaltına alınıp tutuklanan Ortaköy’deki kokoreççi, midyeci ve lokumcu işletmelerinin sahipleri dün tahliye edildi. Mühürleri sökülen işletmeler yeniden açılırken esnaf basın açıklaması yaptı.

“15 günde 40 yılım heba oldu”

Yaklaşık 40 yıldır esnaflık yaptığını dile getiren kokoreççi Ercan Erdoğan, mesleki itibarının derin biçimde zedelendiğini anlattı.

“23 yıldır Ortaköy’deyim. Bugüne kadar kimse bizim ürünlerimizden zehirlenmedi. Tahliller de temiz çıktı zaten. Buna rağmen ailem ve çalışanlarım tehdit edildi. İşlerim yüzde 80 düştü, insanlar evine ekmek götüremedi. 40 senemin emeği bir anda yok oldu. Artık herkesin bizden özür dilemesini istiyorum” dedi.

“Müvekkilim hakkındaki iddialar çöktü”

Kokoreççi Ercan Erdoğan’ın avukatı Beyza Nur Uzun, tahliyenin ardından açıklama yaparak hem müvekkilinin hem de ailesinin büyük bir itibar kaybı yaşadığını vurguladı.

“Somut delil olmadan insanlar suçlandı, kişisel bilgiler paylaşıldı, tehdit edildi. Hukuki süreci başlattık. Ailenin böcek ilacı kaynaklı zehirlenme nedeniyle hayatını kaybettiğinin belirlenmesiyle müvekkilim gece tahliye edildi” dedi.

“Bir aile yok oldu, içimiz yandı ama en azından sebebi biz değilmişiz”

Lokumcu işletmesi sahibi Fatih Tektaş ise sürecin psikolojik ve ekonomik çöküşe neden olduğunu söyledi:

“Suçsuz yere içeri alındık. Ailemi memlekete gönderdim, psikolojimiz bozuldu. Çok üzgünüz; sonuçta bir aile yok oldu. Tek tesellimiz, bunun bizim ürünlerimizden kaynaklanmaması. Yoksa bunun vicdanı taşınmazdı. Maddi olarak da çok zor durumdayız.”

Midye tezgahı sahibi ve diğer esnaflar da Ortaköy’de turist güveninin sarsıldığını, işlerin durma noktasına geldiğini belirterek mağduriyetlerini dile getirdi.