Fatih'te İki Otelde Daha Şüpheli Zehirlenme: 1 Kişi Öldü, 2 Kişi Tedavi Görüyor
Böcek ailesinin zehirlenme sonucu yaşamını yitirmesinin yankısı sürerken Almanya'dan gelen Gürhan Takıl'ın Fatih'te otelde rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Hollanda'dan gelen iki kardeş de mide rahatsızlığı şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.
İstanbul Fatih’te dört kişilik Böcek ailesinin zehirlenerek hayatını kaybetmesiyle gündeme gelen şüpheli olayların ardından ilçede iki yeni zehirlenme vakası daha yaşandı. Almanya’dan gelen 35 yaşındaki Gürhan Takıl konakladığı otelde fenalaşarak yaşamını yitirirken, Hollanda’dan İstanbul’a gelen iki kardeş gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.
Almanya’dan geldi, otelde rahatsızlandı
18 Kasım’da fuar için İstanbul’a gelen Gürhan Takıl, konakladığı Fatih’teki otelde sabaha karşı nefes darlığı ve yoğun terleme nedeniyle yardım istedi. Ambulansla İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Takıl, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Takıl’ın gün içinde Süleymaniye çevresinde fasulye-pilav ve et sote yediği, otelde ise çay içtiği öğrenildi. İlk değerlendirmede kalp krizi şüphesi üzerinde durulurken, kesin ölüm nedeni Adli Tıp Kurumu’nca yapılacak otopsiden sonra belli olacak. Otel sahibi, tesisteki son ilaçlamanın bir yıl önce yapıldığını söyledi. Polis ekipleri hem otelde hem hastanede inceleme yaptı.
Hollanda’dan gelen iki kardeşte gıda zehirlenmesi şüphesi
17 Kasım’da İstanbul’a gelen 29 yaşındaki Sadegül Onur ve 16 yaşındaki kardeşi Emine Onur, konakladıkları otelde öğle saatlerinde mide bulantısı, kusma ve ishal belirtileri göstererek hastaneye başvurdu. İfadelerinde Fatih’te çeşitli restoranlarda kavurma, tavuk burger, işkembe çorbası, midye, cağ kebabı ve tatlı yediklerini aktardılar.
Kardeşlerden Sadegül Onur tedavisinin ardından taburcu edilirken, Emine Onur’un tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.