İran'a Hava Ulaşımı Kısmi Olarak Açıldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "İran'ın doğusundaki Meşhed şehrinde hava sahası, uluslararası uçuşlara açılmıştır. Meşhed-İstanbul hattında, İranlı taşıyıcılar tarafından İstanbul yönlü seferler bugün tekrar başlayacaktır" dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "27 Haziran Cuma günü itibariyle; İran'ın doğusundaki Meşhed şehrinde hava sahası, uluslararası uçuşlara açılmıştır. Meşhed-İstanbul hattında, İranlı taşıyıcılar tarafından İstanbul yönlü seferler bugün tekrar başlayacaktır. Bu seferlerle birlikte 15 günlük aranın ardından Türkiye-İran arasındaki hava yolu ulaşımı da kısmi olarak yeniden açılmış olacaktır.
İran'ın batısında bulunan Tahran ve Tebriz şehirlerindeki hava sahası ise kapalı olacak ve mevcut kısıtlama, 2 Temmuz Çarşamba gününe kadar devam edecektir. İran tarafında kalan uçaklarımızın özel izinle ülkemize getirilmesi hususunda İranlı yetkililerle ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Hem İran ile seferlerin karşılıklı olarak yeniden normale dönmesi hem de İran'da bulunan uçaklarımızın bir an önce ülkemize getirilmesi konusunda çalışmalarımız devam etmektedir" ifadelerini kullandı.