Keşkekçi Hülya iftar geleneğini sürdürdü

TAKİP ET

Aydın'ın Efeler İlçesi Kuyulu Mahallesinde keşkekçilik yapan ve

Aydın’ın Efeler İlçesi Kuyulu Mahallesinde keşkekçilik yapan ve ‘Keşkekçi Hülya’ olarak bilinen Hülya Yardımcı ve eşi İsmail Yardımcı, 2014 yılında başlattıkları iftar yemeği geleneğinin 10’uncusunu gerçekleştirdi. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı iftar yemeğinde konuklara Aydın'ın yöresel düğün yemekleri, keşkek ve aşure ikram edildi.

 

Kuyulu Örsdemir Balkan Ortaokulu bahçesinde ve spor salonunda Yardımcı Ailesi tarafından düzenlenen iftar programına Kuyulu ve Şevketiye mahallesi sakinlerinin yanı sıra, İYİ Parti Efeler İlçe Teşkilatı, AK Parti Aydın Milletvekili Aday Adayları Doç. Dr. Umut Tuncer ile Ramazan Subaşı, ADÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş, Aydınlı birçok iş insanı ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

 

Keşkekçi Hülya Yardımcı ile eşi İsmail Yardımcı, davetlileri kapıda tek tek karşıladı. Kur’an-ı Kerim ve duaların da okunduğu iftar sofrasında davetliler, yöresel düğün yemekleri, keşkek ve aşureden oluşan menü ile hep birlikte oruçlarını açtı.

 

“BU YIL YAKLAŞIK 4 BİN KİŞİYİ KONUK ETTİK”

 

Her yıl katılımcı sayısının arttığını belirten Hülya Yardımcı, “Allah’ıma çok şükür bu yıl iftar geleneğimizin onuncusunu gerçekleştirdik, çok şükür. Bu kadar beklemiyordum ama çok da sevenimiz var ve oldukça yoğun bir katılım oldu. Güzel bir duygu ama stresli bir duygu, çok şükür Allah’ım yetirdi, bitirdi. İnşallah aç kalkan veya mağdur olan insan olmamıştır. Her geçen yıl misafir sayımız artıyor, bu yıl yaklaşık 4 bin kişiyi konuk ettik. Sağ olduğumuz sürece bu geleneği sürdüreceğiz. Allah herkese bu güzel duyguyu tatmayı nasip etsin” dedi.

 

İsmail Yardımcı, “Çok mutlu ve gururluyum insanlık adına ve adetimizi devam ettirdiğimiz için çok mutluyum. Çok yoğunluk olduğu için bir ıstırap oluyor ama güzel bir duygu, herkes hakkını helal etsin. Gelen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

“AYDIN TARİHİNDE İZ BIRAKACAK BİR PROGRAMDI”

 

Yardımcı Ailesi’nin düzenlediği iftar programının Aydın tarihinde iz bırakan bir program olduğunu belirten konuklardan Mehmet Ali Acar, “Aydın’ımızın çok değerli bir iş kadını olan Hülya kardeşimizin bugün iftar programına katıldık. Şehrimizin medarı iftarı olan bir işkadınının vermiş olduğu iftar yemeği, Aydınımızın bütün mozaiklerini ve sosyal tabakasını bir araya getirdi ve bütünleştirdi. Manevi değeri oldukça yüksek olan bir iftar yemeği oldu, sanırım Aydın tarihinde iz bırakacak bir programdı. Allah yapmış oldukları bu iftar programlarını kabul etsin” ifadelerini kullandı. (Millet Haber Ajansı)