Memur Maaşının İki Katı Kazandırıyor!

TAKİP ET

Bülent Yılmaz 65 yaşında .Balıkesir Ayakkabılar Çarşısı'nın 55 yıllık

Bülent Yılmaz 65 yaşında .Balıkesir Ayakkabılar Çarşısı’nın 55 yıllık esnafı.

1969’lu yılların ayakkabı tamirciliğindeki esnaf ahilik geleneği ile işini en iyi yapanlar arasında. Dededen babaya babadan oğula geçen ayakkabı tamirciliğinde Balıkesir’de 9 yaşında tamirci dükkânına gidip gelen Bülent Yılmaz işçiliğin başarısını anlattı. Tamircilikte Memur maaşından iki kat fazla kazanç sağlanabilir dedi.

Balıkesir’de 55 yıldır dedesinden öğrendiği ayakkabı tamiratı yapan Bülent Yılmaz işini sevmek önemli ben severek bu işi yaptım ve ilgi duydum dedi. Gençlerin tamirat diyerek küçümsediği meslekten gün geliyor memur maaşından yüksek kazanç sağlanıyor diyerek çarpıcı bir değerlendirme yaptı.

“Bu Şehirde Ayakkabı Tamirciliğine Aşık Olan Büyük Ustalar Var”

Sevmediğiniz işte başarılı olmanız mümkün değil diyen Bülent Yılmaz, “ Ben ayakkabı tamirciliği sayesinde evlendim, çoluk çocuk sahibi oldum, çocuklarımı evlendirdim ve torun sahibi oldum. 65 yaşındayım, ama sektöre hala devam ediyorum. Çünkü işime aşığım” dedi.

“Çırak Yetiştirmek Çok Önemli”

Sektörün büyük sıkıntılar çektiğini ve çırak yetişmediği için geleceğe aktarılamayacağını ifade eden Bülent Yılmaz, çırak yetiştirilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Bu işi yapmak isteyen gençlerin daha çocukluktan itibaren eğitimini alması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, şu önerilerde bulundu; “Çocuklar lise okurken derslere yoğunlaştığı için tamirciliğe zaman ayıramıyor ya da ilgilenmiyor. Lise öncesi zamanında ya da en geç lise çağında bu çocuklara ayakkabı tamirciliğini öğretmek gerekiyor ”dedi.

“Can Çekişen İşlerin Kurtuluşu Dersler Arasına Konacak İşçilik”

Bülent Yılmaz , “Günümüzde meslek Liselerine duyulan ihtiyacın önemine vurgu olan mesajlar içeren konuşmada “ Bu işi yapacak kişiye daha temelinden, gelişim çağındayken eğitimi verilmeli. Yani 13, 14 bilemediniz en geç 15 yaşında öğrenmeye başlaması lazım. Şöyle bir sıkıntı var. Burada çalışması için okulu mu bıraksın? Yoksa derslerini bırakıp çıraklık okuluna mı gitsin? Dersleriyle beraber yürütebileceği ortak bir sistemin oluşturulması lazım. Bu çok büyük bir sıkıntı. Sadece bizim meslekte değil, diğer mesleklerde de çırak yetişmiyor. İleride bu yüzden birçok meslek bitebilir. Sanayi, terzilik, ayakkabıcılık olsun bunların hepsi şu an çırak sıkıntısı çekiyor.” Dedi.

Ünlü Sinema Sanatçısı Tamer Yiğit ve İş Adamı Rona Yırcalı’nın Ayakkabılarına Dokunan El…

Ayakkabı tamirciliği haricinde top dikmek, çitleme gibi ince işler de yaptığını ve mesleğin kendisine çok şey kattığını dile getiren Bülent Yılmaz, 55 yıllık meslek hayatında ünlü isimlerle yolunun kesiştiğini söyledi. Esnaf Yılmaz; Tamer Yiğit ve Tugay Toksöz gibi tanınmış sinema sanatçıları ile Balıkesir’in tanınan iş adamlarından Rona Yırcalı’nın da ayakkabılarını tamir ettiğini paylaştı.

“Memur Maaşının İki Katını Kazanabiliyorsun!”

Gençlerin ayakkabı tamirciliğini küçümsememesi gerektiğine vurgu yapan Yılmaz, gençlere şu tavsiyelerde bulundu; “Bu işi öğrenirse asla dışarıdan gözüktüğü gibi olmadığını görecek. Bu iş zevkli bir iş. Dışarıdan ayakkabı tamirciliği küçümseniyor. Böyle değerlendirirsen hiçbir işi yapamazsın. Ayakkabı tamirciliği de gerekli ve yararlı mesleklerden bir tanesi. Küçümsemeden, meslek sahibi olacağım diyorsan bu mesleği yaparsın. Ben kendi adıma bugün yaptığım işi asla memuriyet hayatına değişmem. Neden? Çünkü hevesle ve inatla çalıştığında memur maaşının iki katı kadar gelir elde edebiliyorsun. Ayakkabı tamirciliğini duyunca ben yapamam diyen çok fazla gence şahit oldum. Gençlerin bu mesleği yapmasını çok isterim.” SEMRA AMAN AKYÜREK ()