• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Genel
  • Ekonomi
  • Eğitim
  • Spor
  • Asayiş
  • Dünya
  • Yerel Haber
  • Politika Kültür-Sanat Sağlık Medya Kurumsal
  • Ara
SON DAKİKA:
17:47
CHP Sözcüsü Yücel, MYK Gündemine İlişkin Basın Toplantısı Düzenledi
09:51
Trump: Hamas'ı Silahsızlandırmak İstesem Bunu Hemen Yaparım
09:49
Şeybani Duyurdu: Şam İle SDG Arasında Ortak Anlayış Oluştu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Bakanlıklar Çocukların Güvenliği İçin Portokol İmzaladı
Asayiş
Yayınlanma: 21 Haziran 2022 - 10:52

Bakanlıklar Çocukların Güvenliği İçin Portokol İmzaladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer

Asayiş
21 Haziran 2022 - 10:52
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakanlıklar Çocukların Güvenliği İçin Portokol İmzaladı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla "Çocukların Eğitim Süreçlerinin Güvenliğine İlişkin Koruyucu ve Önleyici Hizmet ve Tedbirlerin Artırılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü" imza töreni düzenlendi. Dikmen Polis Müzesi’nde gerçekleşen tören, 3 bakanlığın ortaklaşa yürüttüğü projenin tanıtım filminin izlenilmesiyle başlandı.

İmza töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, , 2000'li yıllarda yüz çocuktan 11'inin okul öncesi eğitime erişebildiğini söyledi. Özer, bu sayının şu an yüzde 92'ye ulaştığını kaydetti. Özer, "Beyin göçünü gündeme getirenler başörtüsünden dolayı yurt dışına gidenler hakkında konuşmadı. Dedi.

 

Yanık, konuşmasında çocuklar ve gençleri Türkiye'nin geleceğini üzerine kuracakları bir hazine olarak tanımladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, eski tip Çocuk Esirgeme sistemini değiştirerek çocukların toplumdan soyutlanmadığı bir sisteme dönüştürdüklerini anlattı.Bakan Yanık, şunları söyledi:"Yapılan çalışmalar erken yaşta eğitimin içinde yer alan çocuklarımızın ilerleyen yıllarda da okula devam yüzdelerinin daha yüksek olduğunu bize gösteriyor. Dolayısıyla bu desteği ülkemizin geleceği açısından son derece önemli görüyoruz. Risk altında bulunduğu değerlendirilen çocuklarla ilgili sosyal inceleme sonucuna göre, uygun sosyal hizmet müdahaleleri oluşturuyoruz. Bugüne kadar ülke genelinde mobil ekiplerimiz ile yaptığımız okul çalışmaları kapsamında 11 bin 391 okula 12 bin 35 ziyaret gerçekleştirmişiz. Riskli olduğu değerlendirilen 36 bin 67 çocukla ve 24 bin 366 aile ile görüşmüşüz. Bugün de burada çocuklarımızın eğitim süreçlerinin güvenliğini sağlamak üzere onların her türlü suç ve zararlı alışkanlıktan uzak tutulmasına ve korunmasına yönelik önemli bir iş birliğini başlatıyoruz."Üç bakanlık arasında imzalanan protokol ile koruyucu ve önleyici tedbirler alacaklarını açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, protokol kapsamında İl Müdürlükleri tarafından kurulan mobil ekiplerle okul eşleşmeleri yapacaklarını söyledi. Yanık, okul rehberlik birimlerince bildirilen çocuklara ilişkin mobil ekiplerin özel çalışmalar yürüteceğini, hızlı ve yerinde çözümleri 81 ilde bildirilen tüm çocuklarımıza ulaştıracaklarını anlattı.

.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise söz konusu protokolde dört konu başlığı olduğunun bilgisini vererek, "Birincisi: Suç, şiddet ve istismar. İkinci: Bağımlılık ile mücadele. Üçüncüsü: Güvenli eğitim iletişimi. Dördüncüsü: Eğitim çağında olan yabancı uyruklu çocukların eğitim ve güvenlik sorunları..Soylu, suç, şiddet ve istismarın 21. yüzyılın en temel güvenlik problemleri arasında olduğuna dikkati çekerek, "Burada özellikle meselenin önleyicilikle bertaraf edilmesi bir tarafa olay olduğu andan itibaren, hissedilip, anlaşılıp, tespit edilip durdurulması en temel önceliklerimiz bir tanesidir. Gerek öğretmenlerimiz gerek rehber öğretmenlerimiz, bizim medeniyet kodlarımızın en temel garantörleridir. Onların dikkati, onların ortaya koyacakları süreç, olaylar olmadan önce engellendiği ama olay hemen ortaya çıktığı zaman dilimi içerisinde müdahale edilip yönetilebilme kabiliyetine sahip olabilmesi. Ardından ilgili bakanlığımızın birimleri ile rehabilite edilmesi ve o olayın tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik adımların atılması, 360 derecenin en önemli zincirleme adımları olarak nitelendirilmelidir" diye konuştu."Göç çocukları bu coğrafyanın çocuklarıdır"Bağımlılık, uyuşturucu, internet bağımlılığı ile mücadelenin herkesin katkısıyla gerçekleştirilmesi gerektiğini savunan Soylu, "Güvenli eğitim iletişimini ve bir travmanın içerisinden gelen göç çocukları. Çok itiraz ediliyor. Ama bu çocuklar bizim coğrafyamızın çocukları. Annelerini, babalarını kaybetmiş çocuklar bunlar. Onları itip, o travmaların içerisinde kalmalarına seyirci mi olmalıyız yoksa bir insan olarak onlara elimizi mi uzatmalıyız? En iyi el uzatma yöntemi eğitimdir. Başka bir el uzatma yöntemi yoktur. Bizim İçişleri Bakanlığı olarak iki görevimiz var. Biri önleyiciliktir. Temel görevimiz budur. İkinci görevimiz ise olay olduktan sonra suçu aydınlatma ve adalete teslim etmektir. Ama bizim temel görevimiz önleyiciliktir. Eğer seyirci kalırsak, eğer toplumu uyarmazsak, eğer milletimize doğruyu ve gelecek tehditleri ifade etmeye çalışmazsak sürekli olaylarla karşı karşıya kalırız" dedi. (Cemre Ahlat)

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ankara merkezli 22 ilde sahte ehliyet operasyon: 92 Gözaltı
Ankara merkezli 22 ilde sahte ehliyet operasyon: 92 Gözaltı
İşyerinde Elleri Ve Ayakları Bağlı Olan Kişiyi Öldürene Kadar Dövdüler
İşyerinde Elleri Ve Ayakları Bağlı Olan Kişiyi Öldürene Kadar Dövdüler
5 ilde 5 organize suç örgütüne operasyon: 26 şüpheli tutuklandı
5 ilde 5 organize suç örgütüne operasyon: 26 şüpheli tutuklandı
Nitelikli Dolandırıcılık Şebekelerine Operasyon: 102 Kişi Tutuklandı
Nitelikli Dolandırıcılık Şebekelerine Operasyon: 102 Kişi Tutuklandı
Son Haberler
CHP Sözcüsü Yücel, MYK Gündemine İlişkin Basın Toplantısı Düzenledi
CHP Sözcüsü Yücel, MYK Gündemine İlişkin Basın Toplantısı Düzenledi
Trump: Hamas'ı Silahsızlandırmak İstesem Bunu Hemen Yaparım
Trump: Hamas'ı Silahsızlandırmak İstesem Bunu Hemen Yaparım
Şeybani Duyurdu: Şam İle SDG Arasında Ortak Anlayış Oluştu
Şeybani Duyurdu: Şam İle SDG Arasında Ortak Anlayış Oluştu
Ekim Ayında Fiyatı En Çok Artan Ve Azalan Ürünler Belli Oldu
Ekim Ayında Fiyatı En Çok Artan Ve Azalan Ürünler Belli Oldu
MHP’li Yalçın: Terörsüz Türkiye İstikametindeki Çabaları Sürdüreceğiz
MHP’li Yalçın: Terörsüz Türkiye İstikametindeki Çabaları Sürdüreceğiz
Çok Okunan Haberler
Ankara Kulübü'nde öğrencilere 'Ahilik Kültürü' anlatıldı
Ankara Kulübü'nde öğrencilere 'Ahilik Kültürü' anlatıldı
İstanbul Silivri'de 3,6 büyüklüğünde deprem
İstanbul Silivri'de 3,6 büyüklüğünde deprem
İsrail'in Gazze'den Kısmi Çekilmesi Başladı; Ateşkes Resmen İlan Edildi
İsrail'in Gazze'den Kısmi Çekilmesi Başladı; Ateşkes Resmen İlan...

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Genel
Ekonomi
Eğitim
Spor
Asayiş
Dünya
Yerel Haber
Politika
Kültür-Sanat
Sağlık
Medya
Kurumsal
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Asayiş
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Kurumsal
  • Medya
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Yerel Haber
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim