(MHA) Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Valiler Buluşması’nda yaptığı konuşmada, TBMM’de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 21. toplantısında ele alınan süreç raporuna değindi.
Erdoğan, 60 sayfalık raporun komisyonda kabul edilmesini “önemli bir kazanım” olarak nitelendirerek, silah bıraktığını ilan eden terör örgütlerinin tamamen tasfiyesi için bazı adımlar atılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı, bu adımların önce Terörsüz Türkiye’yi, ardından bölgesel güvenliği güçlendireceğini belirtti.
Konuşmasında valilere önemli görevler düştüğünü vurgulayan Erdoğan, şehirlerde huzur ve güven ortamının korunması, olası provokasyonların önlenmesi ve güvenlikte en ufak bir zafiyetin yaşanmaması gerektiğini söyledi.
Erdoğan ayrıca, kamu görevlilerinin sosyal medyada daha ölçülü davranmasını, halkla doğrudan iletişime geçerek sorunları yerinde çözmelerini istedi. Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaşıp, sahur ve iftar programlarıyla devletin şefkat elini vatandaşlara uzatmalarını da özellikle vurguladı.
Suriye’nin kuzeyindeki sorunun çözülmesinin ardından Türkiye’nin bölgesel adımlarının netleşeceğini belirten Cumhurbaşkanı, merkezi idare, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının uyum içinde çalışmasıyla hedeflere ulaşılacağını kaydetti.
Erdoğan, konuşmasını Ramazan-ı Şerif’in tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını dileyerek tamamladı.











