Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, geçirdiği elektrik kazasının ardından yaşamını yitirdi. Zeyrek için düzenlenen cenaze törenine on binlerce kişi katıldı.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, evinde havuz motorunu kontrol etmek isterken elektrik akımına kapılarak ağır yaralandı. Kalbi 70 dakika süren müdahaleyle yeniden çalıştırılan Zeyrek, tedavi gördüğü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde üç gün sonra yaşamını yitirdi.
Zeyrek’in vefat haberi kentte büyük üzüntüye neden olurken, Manisalılar hastane önünde sabaha kadar nöbet tuttu. Cenazesi sabah saatlerinde hastaneden alınan Zeyrek için, saat 11.00’de Manisa Büyükşehir Belediyesi binası önünde tören düzenlendi.
On binlerce kişi belediye binasında toplandı
Manisa Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan kalabalık, gözyaşları içinde törenin başlamasını bekliyor. Binaya, Zeyrek’in fotoğrafının yer aldığı “Yastayız” yazılı bir afiş de asıldı. Vatandaşlar, Başkan Zeyrek’e veda etmek için belediye binasının önünde saatler öncesinden bir araya geldi.
Törenin ardından Ferdi Zeyrek’in cenazesi, öğle namazına müteakip Hatuniye Camii’nden kaldırılarak Çatal Mezarlığı’nda toprağa veridi.
Ferdi Zeyrek'in eşi Nurcan Zeyrek gözyaşlarına boğuldu
Ferdi Zeyrek'in eşi Nurcan Zeyrek, gözyaşlarıyla konuşma yaptı. Nurcan Zeyrek, "O Manisa sevdalısıydı. O hepinizi çok seviyordu. O çok inançlı bir adamdı. Gecesini gündüzüne katmadan "yapacak çok iş var" diyordu. Hep hayaliydi "Ben belediye başkanı olacağım" diyordu. 16 yaşından beri ellerimiz hiç ayrılmadı. Bana diyordu ki 'Nurcan dik dur. Üç tane çocuğumuz var' Ben ona sözümü tuttum bugün. Hep dik duracağım. Onun kalbi bende."
"O çok inançlı bir adamdı" diyen Nurcan Zeyrek, Manisalılardan helallik istedi. Nurcan Zeyrek, "Üç tane yavrum var onlara hep sözümü tutacağım onlara hem anne hem baba olacağım. Biliyorum ki bütün Manisa'nın duaları bizimle. Allah hepinizden razı olsun" dedi.