• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Genel
  • Ekonomi
  • Eğitim
  • Spor
  • Asayiş
  • Dünya
  • Yerel Haber
  • Politika Kültür-Sanat Sağlık Medya Kurumsal
  • Ara
SON DAKİKA:
13:55
HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan'dan 'asgari ücret' açıklaması: Asgari Ücret Tespit Sistemi Çöktü; Yapı Değişmezse Masaya Oturmayız
13:54
Netflix, Münevver Karabulut cinayetini belgesel yaptı
13:53
Devlet Bahçeli: Terör Bitsin de Varsın Sonumuz Darağacı Olsun
12:33
İBB’ye Yönelik ‘Yolsuzluk' Soruşturmasında İddianame Kabul Edildi
12:32
İstinaf, Beyoğlu'ndaki Terör Saldırısı Davasına İlişkin Kararını Açıkladı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yerel Haber
  3. Güzel'den LGS öğrencilerine tavsiyeler
Yerel Haber
Yayınlanma: 05 Haziran 2023 - 13:39

Güzel'den LGS öğrencilerine tavsiyeler

Türkiye'nin 81 ilinde düzenlenecek olan LGS için hazırlıklar

Yerel Haber
05 Haziran 2023 - 13:39
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Güzel’den LGS öğrencilerine tavsiyeler
Türkiye'nin 81 ilinde düzenlenecek olan LGS için hazırlıklar tamamlandı. Ortaokul 8.sınıf öğrencileri, istediği lisede eğitim görmek için MEB tarafından düzenlenen LGS sınavına girecek.

 

Eğitimci ve Çözüm Kurs Merkezi Kurucusu Saffet Güzel, yarın yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) hakkında bilgiler vererek sınava girecek olan öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Sınava hazırlanmanın önemli olduğunu söyleyen Saffet Güzel, bu sene sınavın daha kolay olacağını ifade etti.

 

Yarın gerçekleştirilecek olan LGS sınavı hakkında "Bu sınavın kaybedeni olmayacak" ifadelerini kullanan Saffet Güzel, “Liselere geçiş sınavımız her yıl Haziran ayında yapılan bir sınavdır. Sınavın amacı Fen liselerine, Sosyal Bilimler liselerine, nitelikli liselere belli bir puanı yakalayan öğrencileri seçmektir. Diğer öğrencilerimiz okul notlarına göre, okuldaki başarılarına göre adrese dayalı olarak liselere yerleştirilecektir. Dolayısıyla yarın yapılacak olan sınavda, sınavın kaybedeni olmayacaktır. Tüm öğrencilerimiz Fen lisesi olabilir, sosyal bilimler lisesi olabilir herkes lise eğitimiyle yoluna devam edecektir. Biz bu sınavı kaybedeni olmayan sınav olarak niteliyoruz” dedi.

 

“SADECE BİRİNCİ DÖNEM KONULARINDAN SORUMLULAR”

 

Ülkede pandemi döneminden sonra 6 şubat depremlerinin yaşanması ile bakanlığın sınav müfredatında değişikliğe gittiğini belirten Güzel, “6 şubatta ülkemizde üzücü bir deprem olayı yaşadık. Daha önce pandemi döneminde benzeri bir durum olmuştu. Bu nedenle bakanlığımız ikinci dönem konularını sınavda soru sorulmayacak şekilde düzenleme yaptı. Dolayısıyla bu yıl sınava giren öğrencilerimiz daha şanslılar. Sadece birinci dönem konularından sorumlular. Şanslı bir sınav, kolay bir sınav olacak. Çocuklarımızın bunu kolaylıkla başaracağını düşünüyorum. Sınavın birinci oturumu yarın saat 09.30’da başlayacak. Birinci oturum, sözel testlerden oluşan bir oturumdur. Türkçe, İnkılap Tarihi, Din Kültürü, Yabancı Dil soruları vardır. Bu 50 sorudan oluşan sözel testimizin 75 dakika süresi vardır. Daha sonra sayısal oturum, Matematik ve Fen Bilgisi oturumu olacak. 40 soru olacak ve 80 dakika süre verilecek” ifadelerini kullandı.

 

“BU SINAVIN KAYBEDENİ YOK”

 

Sınava girecek olan öğrencilerine tavsiyelerde bulunan Saffet Güzel, “Öğrencilerimize tavsiyemiz 75 dakikada mutlaka bütün soruları okumayı başarmaları gerekir. Çünkü okuyamadığınız soru sizin için bir dezavantaj oluşturur. Okuduğu sorularda eğer soruyu biliyorsa cevaplayabilir, bilmiyorsa mutlaka boş bırakmalıdır. O anda görememiştir, zamanı olursa dönüp tekrar bakması gerekir. Çünkü boş bırakmadığınız sorularda 3 tane yanlışınız bir doğrunuzun silinmesine neden olacaktır. Onun için kesinlikle doğru bildiğinizi yapın. Doğru bilmediğiniz soruları boş bırakın. 75 dakika sonra saat 10.45’te birinci oturum bitecek. Öğrencilerimize 45 dakika mola verilecektir. Bu mola süresi de çok önemlidir. Lütfen öğrencilerimiz mola süresinde sınav hakkında arkadaşlarıyla konuşmasın. Çünkü o soruyu a mı yaptın? b mi yaptın? ben a işaretlemiştim ama b olacakmış gibi sohbetler öğrencinin moralini bozabilir, motivasyonunu düşürebilir. Dediğim gibi bu sınavın kaybedeni yok, sınava gireceğiz, yapmamız gerekeni yapacağız. Mola saatinde dinleyeceğiz. Sınavın kritiğini yapmaya hiç gerek yok diye düşünüyorum. İkinci oturumda da aynı taktiği uygulamak yeterli olacak diye düşünüyorum. Şimdiden tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Büyük emek harcadılar, iyi hazırlandılar. Gerçekleştirmek istedikleri hayalleri var. Bu sınav bu sene avantajlı, dilerim hayallerine ulaşmak için bir araç olur” diye konuştu.

 

“TERCİH DÖNEMİNDE HER ZAMAN ÖĞRENCİLERİMİZE YARDIMCI OLUYORUZ”

 

LGS sınavı sonrası tercih döneminde öğrencilere destek sağladıklarını aktaran Güzel, “Sınav sonuçları Haziran ayı sonunda açıklanacaktır. Daha sonra yeterli zaman dilimi içinde tercihler yapılacak. Bu tercih döneminde bizler her zaman öğrencilerimize yardımcı oluyoruz. Okullarda rehber öğretmenlerimiz yardımcı oluyor. Yine özel eğitim kurslarımızda ki rehber öğretmenlerimiz de tercih konusunda destek sağlayacaktır. Ama şimdi tercihten ziyade özellikle sınava odaklanmalılar. Bu sınav öğrencilerimizin hayatındaki ilk ciddi sınavdır. Önemli olan 4 yıl sonraki üniversite sınavları ve üniversiteden sonra gireceği, sınavlardır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. (Millet Haber Ajansı)

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa’da Öğle Yemeği Yiyen 20 Öğrenci, Gıda Zehirlenmesi Şüphesiyle Hastaneye Kaldırıldı
Bursa’da Öğle Yemeği Yiyen 20 Öğrenci, Gıda Zehirlenmesi Şüphesiyle Hastaneye Kaldırıldı
İstanbul'da, 4 Çocuk Parkta Bindikleri Oyuncaklardan Elektrik Akımına Kapıldı
İstanbul'da, 4 Çocuk Parkta Bindikleri Oyuncaklardan Elektrik Akımına Kapıldı
Tarihi kalenin duvarlarını sprey boyayla boyadılar
Tarihi kalenin duvarlarını sprey boyayla boyadılar
İstanbul'da Da Sokak Köpeklerini Beslemek Yasaklandı
İstanbul'da Da Sokak Köpeklerini Beslemek Yasaklandı
Son Haberler
HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan'dan 'asgari ücret' açıklaması: Asgari Ücret Tespit Sistemi Çöktü; Yapı Değişmezse Masaya Oturmayız
HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan'dan 'asgari ücret' açıklaması: Asgari...
Netflix, Münevver Karabulut cinayetini belgesel yaptı
Netflix, Münevver Karabulut cinayetini belgesel yaptı
Devlet Bahçeli: Terör Bitsin de Varsın Sonumuz Darağacı Olsun
Devlet Bahçeli: Terör Bitsin de Varsın Sonumuz Darağacı Olsun
İBB’ye Yönelik ‘Yolsuzluk' Soruşturmasında İddianame Kabul Edildi
İBB’ye Yönelik ‘Yolsuzluk' Soruşturmasında İddianame Kabul Edildi
İstinaf, Beyoğlu'ndaki Terör Saldırısı Davasına İlişkin Kararını Açıkladı
İstinaf, Beyoğlu'ndaki Terör Saldırısı Davasına İlişkin Kararını...
Çok Okunan Haberler
İzmir'de planlı su kesintileri 15 Kasım'a kadar sürecek
İzmir'de planlı su kesintileri 15 Kasım'a kadar sürecek
Yeşilçam’ın Usta Oyuncusu Motosiklet Çarpması Sonucu Hayatını Kaybetti
Yeşilçam’ın Usta Oyuncusu Motosiklet Çarpması Sonucu Hayatını...
Ekim Ayında Fiyatı En Çok Artan Ve Azalan Ürünler Belli Oldu
Ekim Ayında Fiyatı En Çok Artan Ve Azalan Ürünler Belli Oldu

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Genel
Ekonomi
Eğitim
Spor
Asayiş
Dünya
Yerel Haber
Politika
Kültür-Sanat
Sağlık
Medya
Kurumsal
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Asayiş
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Kurumsal
  • Medya
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Yerel Haber
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

mekan bizimalmanya chat sohbetcinsel sohbetsohbetmobil sohbettürk sohbetsohbetislami sohbet