• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Genel
  • Ekonomi
  • Eğitim
  • Spor
  • Asayiş
  • Dünya
  • Yerel Haber
  • Politika Kültür-Sanat Sağlık Medya Kurumsal
  • Ara
SON DAKİKA:
16:29
Kartalkaya Davası: Bakanlık Yetkilileri İçin Dava Yolu Açıldı
16:23
Bakanlıktan KYK Yurdundaki Taciz İddiasına İlişkin Açıklama
16:20
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu Coğrafyada Ne Misafiriz Ne De İşgalciyiz; Kıyamete Kadar Buradayız
16:19
MSB Açıkladı: TSK Suriye'den Çekilecek Mi?
11:47
MHP’li Feti Yıldız: ‘Bu Sürecin Adı Bahçeli Modeli Olacak’
11:45
Çiğ süt fiyatları zam: 1 Ekim’den itibaren geçerli olacak
11:42
TBMM ve Baltık Ülkeleri Dışişleri Komisyonları Letonya’da Buluştu
10:02
Oğlu tarafından dövülen yatalak kadın öldü
09:57
Erdoğan İmzaladı: Bazı Fakülteler Kapatıldı, Bazılarının İsmi Değiştirildi
09:56
MSB açıkladı: 1 asker şehit oldu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yerel Haber
  3. Hayri Usta'nın sırrı aşk ve sevgi
Yerel Haber
Yayınlanma: 28 Temmuz 2023 - 09:13

Hayri Usta'nın sırrı aşk ve sevgi

Aydın'ın Efeler ilçesi Ata Mahallesi'nde hizmet veren Hayri Usta Lokantası,

Yerel Haber
28 Temmuz 2023 - 09:13
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Hayri Usta’nın sırrı aşk ve sevgi
Aydın'ın Efeler ilçesi Ata Mahallesi'nde hizmet veren Hayri Usta Lokantası, kurulduğu günden bu yana damak tadına güvenenlerin değişmez adresi oldu.

 

Efeler’de yaklaşık 35 yıldır yemek sektöründe olan Hayrettin Dincil, yarattığı ‘Hayri Usta’ markasıyla Türkiye’nin önde gelen aşçıları arasında yer alıyor. Evli ve iki çocuk babası Hayri Usta, sadece Aydınlıların değil tüm dünyanın damaklarını tatlandırıyor.

 

Hayrettin Dincil, 2009 yılında girdiği mutfaktan bir daha çıkmadı. Lezzetli yemekleriyle sektörde fark yaratan Hayri Usta’nın en büyük hayali mesleğini çocuklarına bırakmak.

 

“KADERİMİ EŞİM DEĞİŞTİRDİ”

 

1983 yılında bulaşıkçılık yaparak mesleğe atılan Dincil, meslek hikayesini anlattı. Dincil, “1983 yılında bulaşıkçı olarak başladım mesleğe 3,5 sene bulaşıkçılık yaptım. Bu mesleği yapabilmek için önce bulaşıkçılık yapmak gerekiyor. Altı yıl garsonluk yaptım. 1996 yılında askere gittim. Askerden gelince çok fazla meslek becerim yoktu. Kaderimi eşim değiştirdi. Eşimin babası Ziya Usta Aydın’ın en ünlü aşçısıydı. 2009 yılında rahmetli oldu. Eşimle 1998 yılında tanıştım. Nişanlandık. Eşime dedim ki; ‘Ben babanın yanında mutfakta çalışmak istiyorum’ Eşimde; ‘Babamla paylaşabilirsin bu durumu’ Kayınpederime söylediğimde; ‘Mutfak orada’ dedi. Mutfağa bir geçtim orda. 2009 yılına kadar çalıştım. Sanayide lokantamız vardı. Bir ortağımız vardı. Kayınpederim rahmetli olunca ortağımızla bu işe devam ettik. 2010 yılında da ayrılmaya karar verdim. Kendi potansiyelimi görmem gerekiyordu. 2011 yılının Şubat ayında ‘Hayri Usta’ ismini kurduk. Hayri Usta ismini kurduğumuzda altı kişiyle çalışmaya başladım. Sekiz çeşit yemekle başladık. Şuan 22 tane personelimiz çalışıyor ve 20 ile 25 çeşit arası yemek yapıyoruz. 2011 yılında lokantamız sanayi caddesindeydi daha sonra biz kabuğumuza sığmadık. Aydın’daki gastronomiyle ilgili ufak tefek araştırmalarım oldu. Aydın yemeklerinin dışına çıkalım, Aydın’da neler yapabiliriz, Aydın’da ne yok diye düşündük. İç Anadolu, Balkan veya Girit. Şuan da mevcuttaki işletmemizi 2022 yılının Aralık ayında açtık. Sekiz ay oldu. Hala eksiklerimiz var. Onları gidermeye çalışıyoruz. Babadan oğula geçirmeyi hedefliyoruz. Oğlum Beden Eğitimi öğretmenliğinden mezun oldu şimdi tezgahta o çalışıyor. Benden sonra da oğlumla kızım bu işi devam ettirir” diye konuştu.

 

“LEZZETİN SIRRI AŞK VE SEVGİ”

 

Lezzetin değişmez adresi olan Hayri Usta, yemeklerindeki lezzetin sırını şu sözlerle anlattı:

 

“Lezzetin sırrı aşk ve sevgi. İnsan neyi severse orada başarılı olur. İnsan neye aşık olursa onunla mutlu olur. Yemek yemek aslında bir sanattır. Karın doyurmak değildir yemek yemek. Karnımızı tostla kokoreçle, simitle doyurabilirsiniz. Ama yemek öyle bir dünyadır ki yemeğe bakıyorsunuz gözünüze hitap ediyor. Sonra yemeği yiyorsunuz. Damağınız ve dilinizle tat alıyorsunuz. Sonra midenizde doyduğunuzu ve mutlu olduğunuzu hissediyorsunuz. Ben belki de dünyanın en güzel sektörlerinden birisini yapıyorum. Bu kadar insan buraya ayağı ile aracı ile hizmet satın almaya geliyor. Bugün dünya markası ürünler var insanlara hizmet götürüyor. İnsanlarda bizim ayağımıza hizmet almaya geldiği için biz bu mesleği daha nasıl büyük bir aşkla yaparız diye araştırıyoruz. Çünkü sonsuz bir meslektir bizimkisi. Ben doğadaki her bitkinin pişirilen etlerin, tavukların, balıkların vs. hepsinin sonsuz bir lezzete ulaşabileceğini düşünenlerdenim. Tabii işinizi severseniz. Biz burada Vegan yapıyoruz. Her gün 8 çeşit mevsimsel olarak yemek hazırlıyoruz. Konserve kullanmıyoruz. Hiçbir şekilde farklı bir yağ farklı bir hayvansal gıda kullanmıyoruz. Bir de sporcular için tuzsuz olan var. Proteini yüksek olanlar var. Lifli ürünler var. Bunları da yapıyoruz” dedi.

 

“BAŞARI, KARAKTER, KİŞİLİK VE ÇALIŞMAKTAN GEÇİYOR”

 

Hayri Usta yemek sektörüne atılmak isteyen gençlere tavsiyelerde bulundu: “Mehmet Ali Birand’ın Sakıp Sabancı ile yaptığı röportajda Sakıp Sabancı gençlere bir şey söyledi. Bende aynısını söylemek istiyorum. Çalışmak çalışmak çalışmak. Karakter ve kişilik. Zengin olmak, ünlü olmak, düzgün bir şeyler yapmak bu üç şeyden geçiyor. Karakter, kişilik ve çalışmak. Eğer bunları yapabiliyorsanız, sizde muhakkak bir cevher vardır. Ben bu mesleği yapacak olanlara da şunu söylüyorum. Sakın vazgeçmeyin önümüzdeki yüzyılın bitmeyecek olan sektörlerinden bir tanesi. Bir robot tuzu atamaz. Makine değil. Biz doğaçlama çalışıyoruz.

 

"HAYRİ USTA'YI TÜM DÜNYAYA DUYURMAK İSTİYORUM"

 

Dincil'in Bedeni Eğitimi Öğretmeni olan 21 yaşındaki oğlu Görkem Dincil de babasının izinden gidiyor.

 

Adnan Menderes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi mezunu Görkem Dincil’in en büyük hayali ise ‘Hayri Usta’ ismini tüm dünyaya duyurmak.

 

Dincil,” 21 yaşındayım. Beden Eğitimi öğretmeniyim. Şu anda babamın yanında işleri yavaş yavaş ele almaya başladım. Beden eğitimi öğretmenliğiyle yemek bir yerde kesişiyor. Sporda antreman kadar yemekte önemli. Aslında bir yerde bağdaşıyor. Onun içinde hem spor hem de yemek benim hep hayatımdaydı çünkü antremanlarımızdan sonra yeme içmemize dikkat etmemiz gerekiyordu. Onun için hep işin içindeydim. Sadece dükkana belirli günlerde gelebiliyordum. Mezun olduğum için her gün buradayım. Benim en büyük hayalim Türkiye’de lokanta anlamında Franchise veren yerler yok. Benim en büyük hayalim bu. ‘Hayri Usta’ ismini Türkiye’nin 81 iline hatta yurt dışına verebilmek” dedi.

 

"BU YEMEKLERİN TADINI BAŞKA YERDE ALAMIYORUM"

 

Hayri Usta’nın müdavimlerinden olan Osman Çelimli ise “Hayri Usta’ya 3 yıldır geliyorum. Bu yemeklerin tadını başka yerde alamıyoruz. Haftanın dört beş günü buradayız. Sağ olsun karnımızı dıyuruyor. Eski yerinden buraya taşındı. Burası daha güzel. Buraya gelen kişi ayrımı yok. İnşaat işçisi de geliyor. Belediye Başkanı da geliyor. Bankacıda geliyor. Vali de geliyor. Hepsini gördük burada. Lezzetli olmasa zaten kimse gelmez” ifadelerini kullandı.

 

"HAYRİ USTA YILLARDAN BERİ ÜN YAPMIŞ AŞÇIMIZ"

 

Müşterilerden Özcan Yavaş da “Hayri Usta zaten yıllardan beri lezzeti ile ün yapmış bir aşçımız yeni mekanı çok güzel. Lezzet harika. Herkese tavsiye ederiz. Fiyatları da uygun” dedi. (Millet Haber Ajansı)

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Oğlu tarafından dövülen yatalak kadın öldü
Oğlu tarafından dövülen yatalak kadın öldü
Ankara'da 4,1 büyüklüğünde deprem
Ankara'da 4,1 büyüklüğünde deprem
Ankara’da çocukların bıçaklı kavgası; 15 yaşındaki Fatih öldü
Ankara’da çocukların bıçaklı kavgası; 15 yaşındaki Fatih öldü
Niğde'de tıra çarpan otomobil hurdaya döndü: Ölüler ve yaralılar var
Niğde'de tıra çarpan otomobil hurdaya döndü: Ölüler ve yaralılar var
Son Haberler
Kartalkaya Davası: Bakanlık Yetkilileri İçin Dava Yolu Açıldı
Kartalkaya Davası: Bakanlık Yetkilileri İçin Dava Yolu Açıldı
Bakanlıktan KYK Yurdundaki Taciz İddiasına İlişkin Açıklama
Bakanlıktan KYK Yurdundaki Taciz İddiasına İlişkin Açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu Coğrafyada Ne Misafiriz Ne De İşgalciyiz; Kıyamete Kadar Buradayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu Coğrafyada Ne Misafiriz Ne De İşgalciyiz;...
MSB Açıkladı: TSK Suriye'den Çekilecek Mi?
MSB Açıkladı: TSK Suriye'den Çekilecek Mi?
MHP’li Feti Yıldız: ‘Bu Sürecin Adı Bahçeli Modeli Olacak’
MHP’li Feti Yıldız: ‘Bu Sürecin Adı Bahçeli Modeli Olacak’
Çok Okunan Haberler
Isparta’da Şok Olay: Baba Oğlu Tarafından Tecavüz Edilmiş
Isparta’da Şok Olay: Baba Oğlu Tarafından Tecavüz Edilmiş
Komedyen Mesut Süre Hakkında ‘Taciz’ İddiası: 'İlişki Testi'nden Kovuldu
Komedyen Mesut Süre Hakkında ‘Taciz’ İddiası: 'İlişki Testi'nden...
DEM Parti’nin İmralı’ya Gideceği Tarih Belli Oldu
DEM Parti’nin İmralı’ya Gideceği Tarih Belli Oldu

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Genel
Ekonomi
Eğitim
Spor
Asayiş
Dünya
Yerel Haber
Politika
Kültür-Sanat
Sağlık
Medya
Kurumsal
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Asayiş
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Kurumsal
  • Medya
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Yerel Haber
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim