• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Genel
  • Ekonomi
  • Eğitim
  • Spor
  • Asayiş
  • Dünya
  • Yerel Haber
  • Politika Kültür-Sanat Sağlık Medya Kurumsal
  • Ara
SON DAKİKA:
15:54
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ev Sahibi Türkiye: Yüzyılın Konut Projesi' detaylarını açıkladı
14:58
RTÜK Başkanlığına Mehmet Daniş Seçildi
14:09
İstanbul'da okullara 'yağmur ve fırtına' tatili
14:07
Özgür Özel’den CHP’nin Kurultay Davasının Reddedilmesine İlişkin İlk Açıklama
14:06
Lütfü Savaş, CHP kurultay davası ret kararını istinafa taşıyacak
13:00
Borsada Kurultay Sıçrayışı: Yükseliş Yüzde 5’i Aştı
12:57
Bodrum'da tekne battı: 7 göçmen hayatını kaybetti
12:55
İzmir Foça’yı Sel Vurdu: Kaybolan Kişiyi Arama Çalışmaları Sürüyor
12:53
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC Seçimlerine İlişkin Açıklama
12:51
AKOM Uyardı: İstanbul'a Kuvvetli Yağış Ve Fırtına Geliyor
12:50
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Diyarbakır'daki 'Öcalan' Yürüyüşüne İlişkin İlk Yorum
12:48
CHP Kurultay Davasında Karar Belli Oldu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. İşte İsrail'i en fazla destekleyen ülkeler!
Dünya
Yayınlanma: 26 Mart 2025 - 13:34

İşte İsrail'i en fazla destekleyen ülkeler!

Son iki yılda Filistin üzerindeki saldırılarını hızla artıran İsrail'e en çok hangi ülkelerin destek verdiği açıklandı.

Dünya
26 Mart 2025 - 13:34
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İşte İsrail'i en fazla destekleyen ülkeler!
Son dönemde dünya genelinde İsrail'e verilen destekte önemli bir artış yaşanmış ve toplam 84 ülke İsrail'i desteklediğini açıkça beyan etmişti. İsrail'i destekleyen ülkelerin çoğu, özellikle Hamas'ın haklı mücadelesi karşısında İsrail'in saldırı hakkını desteklediklerini teyit etmişlerdi.

İsrail ile Filistinli grup Hamas arasında devam eden çatışmaların ortasında, dünyanın dört bir yanındaki ülkeler İsrail'e yardımlarını gösterirken bazıları da Filistinli silahlı gruba destek verdi. Listedeki ülkeler ekonomik güçleriyle ve siyasi diplomasisiyle dikkat çekiyor.

10)  POLONYA

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Kudüs'te İsrailli mevkidaşı Reuven Rivlin ile yapacağı resmi görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, İsrail ve Ortadoğu barış sürecini desteklediklerini söylenmişti.

9)  KANADA

Başbakan Trudeau, Ocak ayının sonlarında Kanada'nın 7 Ekim'in ardından İsrail'e askeri ihracat izni verdiğini itiraf etti. 

Al Jazeera'ye göre Trudeau hükûmeti, savaşın ilk aylarında İsrail'e askeri ihracat için en az 21 milyon dolarlık yeni lisansları onayladı. Satılan ürünlerden bazıları arasında bombalar, torpidolar, roketler, diğer patlayıcı cihazlar ve patlayıcılar ile ilgili ekipman ve aksesuarlar bulunuyor. 5 Mart 2023'te Kanada'daki insan hakları ve Filistin yanlısı savunucular, şirketlerin İsrail'e askeri malzeme ve teknoloji ihraç etmelerine izin vermelerinin engellenmesi için federal hükûmete karşı dava açtı.

8)  HİNDİSTAN

Hindistan, Gazze saldırıları sırasında İsrail'e roket ve patlayıcı ihraç etmeye devam etti. 

Hindistan Başbakanı Norandi Modi’nin de desteklediği ultra sağcılar, İsrail’in Gazze saldırılarını da “Müslüman terörizmi” propagandasına alet ederek ülke içerisindeki politikasını domine etmeye çalışıyor.

7)  ALMANYA

İsrail'i her zaman kendini savunabilecek ülke konuma getirmek ve bu konumda tutmak istediklerini belirten Almanya Başbakanı Olaf Scholz: "Geçmişte silah ve mühimmat sağlamamızın nedeni budur. Teslimatlarımız var ve gelecekte de olacak. İsrail her zaman buna güvenebilir" demişti.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da İsrail'e ihtiyacı olan her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İsrail'e her zaman "koşulsuz destek" vereceklerini söyledi. 7 Ekim'in ardından İsrail'e "destek" ziyaretinde bulunan ilk liderlerden Von der Leyen de sivil kayıplara rağmen her seferinde "İsrail'in kendini savunma hakkına" vurgu yaptı.

6) AVUSTURYA

5) NORVEÇ

4)FRANSA 

3)AVUSTRALYA

Avustralya hükümeti, israil'i desteklemesine rağmen Gazze'deki saldırılara tepki göstermişti.

2)İNGİLTERE

İsrail'in geleneksel tedarikçisi
CAAT verilerine göre İngiltere, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ü işgal altında bulunduran İsrail'e 1967'den bu yana askeri malzeme satışı yapıyor. İngiltere'den İsrail'e son 10 yılda askeri ekipman ve silah ticaretinin boyutu 495 milyon sterlini buldu.

Son 10 yılda İsrail'e silah satan şirketlere 1335 standart lisans ve 66 açık lisans veren İngiltere, 7 Ekim 2023 ile Mayıs 2024 ​​arasında, askeri ve askeri olmayan kategoriler dahil toplam 108 silah ihracat lisansı verdi.

1) ABD 

İsrail,'e 7 Ekim'den bu yana ABD, silah ve mühimmat ile üst düzey komutanların danışmanlığına kadar birçok alanda destek verdi.

Aralık 2023'te, ABD tarafından İsrail'e gönderilen mühimmat 5 bin 400'den fazla MK84 savaş başlığı bombası ve 5 binden fazla MK82 güdümsüz bombadan oluştu.

1000 civarında GBU-39 küçük çaplı bomba ve yaklaşık 3 bin müşterek doğrudan taarruz mühimmatı (JDAM) bulundu.

BD, 7 Ekim'den bu yana İsrail'e binlerce ton askeri teçhizat sağladı, savaş gemileri gönderdi ve istihbarat desteği verdi.

ABD, 50 yıldan fazladır İsrail'in en büyük silah tedarikçisi
Brown Üniversitesi Watson Uluslararası ve Kamu İşleri Enstitüsünce hazırlanan raporda, Washington'un, "İsrail ordusunun donatılmasında ve ülkenin silah endüstrisinin gelişiminde tarihi rolü olduğu" vurgulandı.

ABD'nin 50 yıldan fazladır İsrail'in en büyük silah tedarikçisi olduğu ve İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en fazla ABD yardımını İsrail'in aldığı belirtilen raporda, ABD'nin 1959-2024'te İsrail'e toplam 251,2 milyar dolar askeri yardımda bulunduğu belirtildi.

Raporda, 1978'den bu yana ABD'nin İsrail'e askeri desteğinin istikrarlı şekilde arttığı, en fazla askeri yardımın da Biden yönetimi tarafından onaylandığının alrı çizildi.

Ateşkesi bozan İsrail ordusu, Gazze'ye şiddetli saldırıları yeniden başlattı.
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkesin sonrası 18 Mart sabahı şiddetli saldırılarına yeniden başladı.

İsrail ordusunun saldırıları yeniden başlatmasından itibaren çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuk olmak üzere 670'den fazla Filistinli şehit oldu, 1200'ü aşkın kişi yaralandı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda ise hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 50 bin 82'e, yaralıların sayısı ise 113 bin 408'e çıktı.

DİĞER ÜLKELER

TÜRKİYE

KATAR

LÜBNAN

SURİYE 

YEMEN 

ARAP BİRLİĞİ

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Suriye'nin Yeniden İnşası İçin Gereken Para Belli Oldu
Suriye'nin Yeniden İnşası İçin Gereken Para Belli Oldu
İsrail: Kızılhaç, Hamas’tan 2 İsrailli esirin cesedini daha teslim aldı
İsrail: Kızılhaç, Hamas’tan 2 İsrailli esirin cesedini daha teslim aldı
Hong Kong'da Kargo Uçağı Pistten Çıkarak Denize Düştü: 2 Ölü
Hong Kong'da Kargo Uçağı Pistten Çıkarak Denize Düştü: 2 Ölü
ABD Başkanı Trump: Gazze'de Ateşkes Halen Yürürlükte
ABD Başkanı Trump: Gazze'de Ateşkes Halen Yürürlükte
Son Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ev Sahibi Türkiye: Yüzyılın Konut Projesi' detaylarını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ev Sahibi Türkiye: Yüzyılın Konut Projesi'...
RTÜK Başkanlığına Mehmet Daniş Seçildi
RTÜK Başkanlığına Mehmet Daniş Seçildi
İstanbul'da okullara 'yağmur ve fırtına' tatili
İstanbul'da okullara 'yağmur ve fırtına' tatili
Özgür Özel’den CHP’nin Kurultay Davasının Reddedilmesine İlişkin İlk Açıklama
Özgür Özel’den CHP’nin Kurultay Davasının Reddedilmesine İlişkin...
Lütfü Savaş, CHP kurultay davası ret kararını istinafa taşıyacak
Lütfü Savaş, CHP kurultay davası ret kararını istinafa taşıyacak
Çok Okunan Haberler
Ankara Kulübü'nde öğrencilere 'Ahilik Kültürü' anlatıldı
Ankara Kulübü'nde öğrencilere 'Ahilik Kültürü' anlatıldı
Bursa'da orman yangını; 14 saatte söndürüldü
Bursa'da orman yangını; 14 saatte söndürüldü
3 yavru köpek birbirlerine iple bağlanarak boğulmuş halde bulundu
3 yavru köpek birbirlerine iple bağlanarak boğulmuş halde bulundu
Porsuk Çayı'nda ilginç olay!
Porsuk Çayı'nda ilginç olay!

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Genel
Ekonomi
Eğitim
Spor
Asayiş
Dünya
Yerel Haber
Politika
Kültür-Sanat
Sağlık
Medya
Kurumsal
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Asayiş
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Kurumsal
  • Medya
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Yerel Haber
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim