• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Genel
  • Ekonomi
  • Eğitim
  • Spor
  • Asayiş
  • Dünya
  • Yerel Haber
  • Politika Kültür-Sanat Sağlık Medya Kurumsal
  • Ara
SON DAKİKA:
16:57
Fuat Oktay’dan İsrail’in Gazze İşgaline Sert Tepki
15:08
Gürsel Tekin'den Sarıyer İl Binası Açıklaması: Yalanları Düzeltmekten Yorulduk
14:40
Bakan Ersoy'dan Kültürel Miras Vurgusu: Geleceğimizi İnşa Etmenin En Güçlü Yolu
13:42
TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci'den Ümmet Bilinci Çağrısı
13:37
CHP Kurultay Davasında Erteleme Kararı: Hukuki Süreç Sürüyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Özgecan Aslan'ın katilini öldüren mahkum olayı anlattı
Asayiş
Yayınlanma: 25 Mart 2025 - 11:57

Özgecan Aslan'ın katilini öldüren mahkum olayı anlattı

Asayiş
25 Mart 2025 - 11:57
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Özgecan Aslan'ın katilini öldüren mahkum olayı anlattı
Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın (20) katilini cezaevinde öldürdüğü iddiası ile ağırlaştırılmış müebbet ve 29 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına mahkum edilen Gültekin Alan, cinayeti anlattı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te tecavüz girişimine direndiği için minibüste öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in (26) Adana Cezaevi'nde öldürülmesi, babası Necmittin Altındöken'in de yaralanmasıyla ilgili davada faillerle ilgili yeni gelişme meydana geldi. 

3'ÜNCÜ KEZ BERAT KARARI ÇIKTI 

Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'i cezaevinde öldürdüğü iddia edilen Gültekin Alan hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet ile 29 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası kararının onanmasına karar veren Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun beraat eden diğer sanıklar hakkındaki bozma kararı üzerine yapılan yeniden yargılamada yerel mahkeme, sanıklarla ilgili üçüncü kez beraat kararı vererek kararında direndi.

Cezası onandığı için karar duruşmasında tanık olarak dinlenen hükümlü Gültekin Alan, cinayeti işlemeye 4 kişi birlikte karar verdiklerini söyleyerek: "Biz bu cinayeti işlemeye 4 kişi birlikte karar verdik. Birisi Ferat Y., birisi Ahmet Tekin B., diğeri de Adem Ç.'dir. Silahı cezaevine getirttiren Ahmet Tekin B.'dir. Silahın cezaevine geliş masrafını ödeyen de Ferat Y.'dir" diye konuştu.

Özgecan Aslan'ın katil zanlısı hükümlü Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmittin Altındöken 11 Nisan 2016'da, cezaevinde kaldıkları koğuşta mahkum Gültekin Alan'ın tabancalı saldırısına uğradı.

Saldırıda Ahmet Suphi Altındöken öldü, babası yaralandı. Saldırıyla ilgili başlatılan soruşturmada Gültekin Alan, ona yardım ettiği iddiasıyla infaz koruma memuru Hacı Ahmet Ö., silahı cezaevine soktuğu ileri sürülen hükümlü Hüsamettin B., eşi Gamze B. ile Ahmet Tekin B., Ferat Y. ve Serkan A. hakkında Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Mahkeme heyeti, yargılama sonunda Gültekin Alan'ı "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum etti. Ayrıca, Alan'a "tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüsten" 18 yıl, "hakaretten" 1 yıl 4 ay, "yasak eşyaları cezaevine sokmak, 6136 Sayılı Yasaya Muhalefet" suçlarından 6 yıl, "infaz koruma memurlarını hürriyetlerinden alıkoymadan" da 4 yıl 5 ay 10 gün olmak üzere toplam 29 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası daha verildi. Diğer sanıklar delil yetersizliğinden beraat etti.

YARGITAY KARARI BOZDU 

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi ve Alan'ın "ayrıntılı ifade vereceğim" şeklindeki dilekçesi üzerine Yargıtay 1. Ceza Dairesi yerel mahkemenin kararını bozdu.

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nin bozma kararı üzerine Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davada mahkeme savcısı esas hakkındaki mütalaasında, Gültekin Alan'ın "tasarlayarak öldürme", "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs", "ceza infaz kurumuna yasak eşya sokma", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", sanık Ahmet Tekin B.'yi de "tasarlayarak öldürme suçuna azmettirme", "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs suçuna azmettirme", "infaz kurumuna yasak eşya sokma" suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

Bozma kararı sonrası yapılan duruşmada, Özgecan Aslan'ın katilini cezaevinde öldüren, babasını da öldürmeye teşebbüs ettiği ileri sürülen zanlı Gültekin Alan, davanın içeriğini bütün sanıklardan daha çok en iyi kendisinin bildiğini iddia ederek olayla ilgili olarak faillerden Ahmet Tekin B., Ferhat Y. ile mahkemeye gönderdiği dilekçesinde isimlerini belirttiği avukat ve memurları suçladı.

Diğer zanlılar da Alan'ın iddialarını yalanlayıp, olayla ilgilerinin olmadığını belirterek beraatlerini istedi.

AYNI KARAR YEREL MAHKEMEDEN DE ÇIKTI 

Mahkeme heyeti, Gültekin Alan'ın savunmalarına itibar etmeyerek bozma kararına direnip, sanık Alan'ı daha önce verdiği ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca toplamda 29 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına mahkum etti. Diğer sanıklar hakkında da yine delil yetersizliğinden beraat kararı verdi.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin 2 Kasım 2021'deki sanıklar hakkında verdiği eski kararlarında direnmesini yerinde görmemesi üzerine dava dosyası, uyuşmazlık sebebiyle Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na gönderildi.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu yaptığı değerlendirmede, yerel mahkemenin fail Gültekin Alan hakkında verdiği mahkumiyet hükümlerinin onanmasına karar verdi. Diğer sanıklar Hüsamettin B., eşi Gamze B. ile Ahmet Tekin B. ve Ferat Y. hakkında "nitelikli kasten öldürme ve nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından verilen beraat kararları bakımından, anılan suçların sabit olup olmadığının tespiti bakımından eksik araştırma ile hüküm kurulduğu gerekçesiyle bozulmasına karar verdi.

Çoğunluk görüşüne katılmayan iki Ceza Genel Kurulu üyesinin de "Sanık Gültekin Alan hakkında kurulan mahkûmiyet hükümleri bakımından da eksik araştırmayla hüküm kurulduğu" düşüncesiyle karşı oy kullandığına dikkat çekildi.

ALAN TANIK OLARAK DİNLENDİ 

Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun Gültekin Alan dışındaki diğer zanlılar hakkında bozma kararı üzerine dava dosyası tekrar yerel mahkemeye gönderildi.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3'ncü kez görülen davada hakkındaki kararı onanan Gültekin Alan tanık olarak dinlendi. 

"ADAMLARIN BU SUÇLA BİR İLGİSİ YOKTUR"

Alan şunları belirtti: 

"Siz cezaevine silahı sokanlara ceza vermediniz ki ben silahı cezaevine sokanları söyleyeyim. Bu nedenle silahı cezaevine sokanlarla ilgili beyanda bulunmayacağım. Bu silahın sokulması ile ilgili Hüsamettin ve eşini suçladınız. Adamların bu suçla hiçbir ilgisi yoktur. Benim kararım onandı, niçin bana bunu soruyorsunuz."

Mahkeme başkanının, beraat kararlarının kısmen bozulduğunu vurgulaması üzerine Alan: "Beraat kararları bozuldu ise söyleyeceğim. Biz bu cinayeti işlemeye 4 kişi birlikte karar verdik. Birisi Ferat Y., birisi Ahmet Tekin B., diğeri de Adem Ç.'dir. Silahı cezaevine getirttiren Ahmet Tekin B.'dir. Silahın cezaevine geliş masrafını ödeyen de Ferat Y.'dir" sözlerini kaydetti.

İDDİALAR KABUL EDİLMEDİ 

Failler,  Alan'ın iddialarını kabul etmeyerek beraat kararı verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 29 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası verilen ve cezası onanan Gültekin Alan'ın bu sözlerini inandırıcı bulmadı.

Heyet, sanıkların "nitelikli kasten öldürme ve nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarını işlediğine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden ayrı ayrı beraatleri kararlaştırıldı.

Zanlılardan Ferat Y. hakkında ise tensip zaptında sehven yapılan hata nedeniyle karar verilmedi. Daha sonradan fark edilen hata üzerine sanık Ferat Y. yönünden davanın devamına karar verildi.

İDDİANAMEDEN 

Mahkemenin gerekçeli kararında, zanlının bir suçtan cezalandırılmasına karar verilebilmesinin temel şartının, suçun hiçbir şüpheye mahal bırakmayacak bir kesinlikle ispat edilebilmesi olduğuna dikkat çekilerek; "Adana Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesi ile sanıklar Hüsamettin B. ve Gamze B. hakkında 'tasarlayarak öldürme, tasarlayarak öldürmeye teşebbüs', sanık Ahmet Tekin Baykal hakkında 'tasarlayarak öldürmeye azmettirme, tasarlayarak öldürmeye teşebbüse azmettirme', sanık Hacı Ahmet Özdoğan hakkında 'tasarlayarak öldürme, tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçlarından cezalandırılmaları talebiyle kamu davası açılmış ise de fail Gültekin Alan'ın bozma öncesi aşamalardaki yazılı ve sözlü savunmalarında kendisi dışında diğer sanıkların suçlamalarla ilgilerinin bulunmadığına dair başkaca delillerle de desteklenen beyanları, bozma sonrasında ilk beyanlarından farklı olarak verdiği çelişkili beyanları, zanlıların inkara yönelik istikrarlı savunmaları, müşteki infaz koruma memurlarının beyanları, bilirkişiler tarafından düzenlenen 19/12/2016 tarihli raporda, 11/04/2016 tarihinde koğuştan çıkıldığı 14.23 ile 14.26 saatleri arasında Gültekin Alan'ın giysileri altında ve bel kısmında tabanca olup olmadığı ve tabancayı nasıl temin ettiğine dair bir görüntüye rastlanmadığının, koğuş kapısının önünde gardiyanların arasında bulunan Ahmet Tekin Baykal'ın Gültekin Alan'a doğru sol elini kaldırarak sakinleşmesi yönünde el hareketleri yaptığı ancak kameralarda ses kaydı olmadığından ne söylediğinin anlaşılamadığının bildirilmesi ve tüm dosya kapsamı birlikte ele alınıp değerlendirildiğinde; sanıkların cezalandırılmasına yeterli her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden, şüpheden sanık yararlanır ilkesi de gözetilerek failler Hüsamettin ve Gamze B., Ahmet Tekin B., Hacı Ahmet Ö.'nün müsnet suçlardan 5271 Sayılı CMK.'nun 223/2-e madde uyarınca delil yetersizliği nedeniyle beraatlarına karar verilmiştir" sözlerine yer verildi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
5 ilde 5 organize suç örgütüne operasyon: 26 şüpheli tutuklandı
5 ilde 5 organize suç örgütüne operasyon: 26 şüpheli tutuklandı
Nitelikli Dolandırıcılık Şebekelerine Operasyon: 102 Kişi Tutuklandı
Nitelikli Dolandırıcılık Şebekelerine Operasyon: 102 Kişi Tutuklandı
81 ilde sahte-kaçak alkol operasyonu: 121 kişi gözaltına alındı
81 ilde sahte-kaçak alkol operasyonu: 121 kişi gözaltına alındı
Orman Yangınlarıyla İlgili 23 Kişi Gözaltına Alındı, 4’ü Tutuklandı
Orman Yangınlarıyla İlgili 23 Kişi Gözaltına Alındı, 4’ü Tutuklandı
Son Haberler
Fuat Oktay’dan İsrail’in Gazze İşgaline Sert Tepki
Fuat Oktay’dan İsrail’in Gazze İşgaline Sert Tepki
Gürsel Tekin'den Sarıyer İl Binası Açıklaması: Yalanları Düzeltmekten Yorulduk
Gürsel Tekin'den Sarıyer İl Binası Açıklaması: Yalanları Düzeltmekten...
Bakan Ersoy'dan Kültürel Miras Vurgusu: Geleceğimizi İnşa Etmenin En Güçlü Yolu
Bakan Ersoy'dan Kültürel Miras Vurgusu: Geleceğimizi İnşa Etmenin...
TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci'den Ümmet Bilinci Çağrısı
TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci'den Ümmet Bilinci Çağrısı
CHP Kurultay Davasında Erteleme Kararı: Hukuki Süreç Sürüyor
CHP Kurultay Davasında Erteleme Kararı: Hukuki Süreç Sürüyor
Çok Okunan Haberler
Isparta’da Şok Olay: Baba Oğlu Tarafından Tecavüz Edilmiş
Isparta’da Şok Olay: Baba Oğlu Tarafından Tecavüz Edilmiş
Komedyen Mesut Süre Hakkında ‘Taciz’ İddiası: 'İlişki Testi'nden Kovuldu
Komedyen Mesut Süre Hakkında ‘Taciz’ İddiası: 'İlişki Testi'nden...
DEM Parti’nin İmralı’ya Gideceği Tarih Belli Oldu
DEM Parti’nin İmralı’ya Gideceği Tarih Belli Oldu
Mustafa Balbay cevap veremedi
Mustafa Balbay cevap veremedi

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Genel
Ekonomi
Eğitim
Spor
Asayiş
Dünya
Yerel Haber
Politika
Kültür-Sanat
Sağlık
Medya
Kurumsal
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Asayiş
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Kurumsal
  • Medya
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Yerel Haber
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim