• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Genel
  • Ekonomi
  • Eğitim
  • Spor
  • Asayiş
  • Dünya
  • Yerel Haber
  • Politika Kültür-Sanat Sağlık Medya Kurumsal
  • Ara
SON DAKİKA:
13:07
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i Ziyaret Etti
10:02
Sosyal Medyadaki 'Saç Örme' Akımına Katılan Hemşire Gözaltına Alındı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i Ziyaret Etti
Siyaset
Yayınlanma: 26 Ocak 2026 - 13:07
Güncelleme: 26 Ocak 2026 - 13:45

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i Ziyaret Etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan’ı CHP Genel Merkezi’nde ağırladı. Görüşme sonrası yapılan açıklamalarda emekli maaşları ve ekonomik kriz öne çıkarken, Özel MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi erken seçim ve emekli politikaları üzerinden sert sözlerle eleştirdi. Arıkan ise mevcut emekli gelirleriyle geçinmenin mümkün olmadığını vurguladı.

Siyaset
26 Ocak 2026 - 13:07
Güncelleme: 26 Ocak 2026 - 13:45
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i Ziyaret Etti

(MHA) CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan ve beraberindeki heyeti CHP Genel Merkezi’nde kabul etti. Görüşmenin ardından iki lider kameralar karşısına geçerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Açıklamalarda özellikle emekli maaşları ve ekonomik sıkıntılar öne çıktı.

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Özel, Saadet Partisi’ne dayanışmaları nedeniyle teşekkür ederken, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin erken seçim ve emekli maaşlarına ilişkin tutumunu sert sözlerle eleştirdi.

Kurultay sonrası yapılan ziyareti “onur verici” olarak nitelendiren Özel, 19 Mart’tan bu yana yaşanan zor süreçte Saadet Partisi’nin gösterdiği dayanışmaya dikkat çekerek, “Kardeşlik hukukuna bağlı bir siyaset yürütüyoruz” dedi.

“Bahçeli, AK Parti’ye en avantajlı anda erken seçim yolunu açtı”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, Bahçeli’nin geçmişte ülkeyi erken seçime götürme kararını hatırlatarak, “Hükümet en dipteyken erken seçim kararı alındı. Sonuçta AK Parti tek başına iktidara geldi” ifadelerini kullandı. Özel, o dönemde en düşük emekli maaşının 8 çeyrek altına denk geldiğini, bugün ise bunun 2 çeyrek altına düştüğünü belirterek, “Emeklinin cebinden her ay 6 çeyrek altın uçtu” dedi.

“Bugün erken seçime kapıyı kapatanlar emekliyi görmezden geliyor”

Ekonomik krizin derinleştiği bir dönemde erken seçime karşı çıkılmasını eleştiren Özel, “Bugün kapı aralansa emekli, asgari ücretli, çiftçi kurtulacak. Ama Bahçeli, AK Parti için en dezavantajlı dönemde kapıyı kapatıyor” diye konuştu.

Emekli maaşlarına ilişkin Meclis’te verdikleri önergelerin reddedildiğini hatırlatan Özel, MHP’nin tutumunu eleştirerek, “47 milletvekiliyle emekliyi sefalet ücretinden kurtarabilirdi. Bunu yapmadılar” ifadelerini kullandı.

Anayasa mahkemesi vurgusu

Özel, en düşük emekli maaşına ilişkin düzenlemeyle ilgili Anayasa Mahkemesi’ne farklı bir başvuru hazırlığında olduklarını belirterek, başvurunun “insanca yaşam hakkı” temelinde yapılacağını söyledi.

“En temel çabamız iktidar olmak”

Emeklilerin kayıplarının nasıl telafi edileceği sorusuna yanıt veren Özel, “Bu iktidarın emeklinin derdiyle dertlenme niyeti yok. Emeklilerin ve çalışanların sorunlarını çözmenin yolu iktidarı değiştirmekten geçiyor” dedi.

Arıkan’dan Emekli Maaşları Tepkisi: Bu Gelirle Geçinmek Mümkün Değil

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, mevcut emekli maaşlarının artan hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek, emeklilerin ciddi bir geçim mücadelesi verdiğini ifade etti. Arıkan, milyonlarca emeklinin temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlandığını vurgulayarak, iktidara emeklilerin alım gücünü artıracak kalıcı ve adil düzenlemeler yapılması çağrısında bulundu. Emeklilerin yaşadığı sorunun yalnızca bir maaş meselesi değil, sosyal adalet meselesi olduğuna dikkat çekti.

Görüşmenin, CHP ile Saadet Partisi arasında diyalog ve istişare zeminini güçlendirdiği belirtilirken, iki lider de toplumsal sorunlara karşı ortak duyarlılık vurgusu yaptı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bahçeli’den Türk Bayrağının İndirilmesine İlişkin Açıklama
Bahçeli’den Türk Bayrağının İndirilmesine İlişkin Açıklama
Türk Bayrağının İndirilmesiyle İlgili 14 Kişi Gözaltına Alındı
Türk Bayrağının İndirilmesiyle İlgili 14 Kişi Gözaltına Alındı
Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ziyaret
Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ziyaret
Hakan Fidan, Tom Barrack İle Görüştü
Hakan Fidan, Tom Barrack İle Görüştü
Son Haberler
QUANTUM SECURITY GROUP
QUANTUM SECURITY GROUP
Sosyal Medyadaki 'Saç Örme' Akımına Katılan Hemşire Gözaltına Alındı
Sosyal Medyadaki 'Saç Örme' Akımına Katılan Hemşire Gözaltına...
 Terörsüz Türkiye Platformu Genel Başkanı Turgut Lenk’ten Devlet Bahçeli’ye Ziyaret
Terörsüz Türkiye Platformu Genel Başkanı Turgut Lenk’ten Devlet...
Bilirkişi Raporu Dosyaya Girdi: Güllü’nün Düşüşü İfadeyle Örtüşmedi
Bilirkişi Raporu Dosyaya Girdi: Güllü’nün Düşüşü İfadeyle...
Gazeteci Hadi Özışık Cuma Namazında Müezzinlik Yaptı
Gazeteci Hadi Özışık Cuma Namazında Müezzinlik Yaptı
Çok Okunan Haberler
Yeni Yıl Karla Başladı: Çok Sayıda İlde Okullar Tatil Edildi
Yeni Yıl Karla Başladı: Çok Sayıda İlde Okullar Tatil Edildi
Üç İlde Uçak Seferleri İptal Edildi
Üç İlde Uçak Seferleri İptal Edildi
Meteoroloji’den Kuvvetli Kar, Dondurucu Soğuk Ve Çığ Uyarısı
Meteoroloji’den Kuvvetli Kar, Dondurucu Soğuk Ve Çığ Uyarısı
QUANTUM SECURITY GROUP
QUANTUM SECURITY GROUP

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Genel
Ekonomi
Eğitim
Spor
Asayiş
Dünya
Yerel Haber
Politika
Kültür-Sanat
Sağlık
Medya
Kurumsal
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Asayiş
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Kurumsal
  • Medya
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Yerel Haber
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

islami chatdini chatgiftcardmall/mygiftislami sohbetkepek şampuanıbizim mekancinsel chatmobil chat