• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Genel
  • Ekonomi
  • Eğitim
  • Spor
  • Asayiş
  • Dünya
  • Yerel Haber
  • Politika Kültür-Sanat Sağlık Medya Kurumsal
  • Ara
SON DAKİKA:
14:22
Gülseven Medya’dan, Devlet Bahçeli’ye Ziyaret
13:49
Ali Yalçın'dan Hükümete Çağrı: Memura 74 Bin TL Alt Sınır Şart
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Uşaklı Sanayicilerden Afet Bölgesine 1,5 Milyon Battaniye
Gündem
Yayınlanma: 20 Şubat 2023 - 09:49

Uşaklı Sanayicilerden Afet Bölgesine 1,5 Milyon Battaniye

Sanayiciler, deprem bölgesine yardım etmek amacıyla ilk andan itibaren kolları

Gündem
20 Şubat 2023 - 09:49
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Uşaklı Sanayicilerden Afet Bölgesine 1,5 Milyon Battaniye
Sanayiciler, deprem bölgesine yardım etmek amacıyla ilk andan itibaren kolları sıvadı. Depremzedelerin acil ısınma ihtiyacını karşılayabilmek için günlerdir hummalı çalışma yürüten yerlerden biri de Uşak. Battaniye üretimiyle de tanınan Uşak’taki tekstil fabrikaları, üç vardiyalı sisteme geçerek üretim kapasitelerini artırdı. Battaniye üreticileri, iki haftada yaklaşık 1,5 milyon battaniye üreterek deprem bölgesine ‘sıcacık’ bir yardım eli uzattı.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda kurulan kriz merkezi, sanayicilerin deprem bölgesine dönük yardımlarını koordine ediyor. Depremin ilk anlarından itibaren faliyete geçen kriz merkezi, acil ihtiyaçlar için telefon zinciri oluşturuyor. Tedarik, üretim, lojistik ve dağıtım ağından oluşan yardım koridoru 7 gün 24 saat mesai sistemine göre açık tutuluyor. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), Ticaret ve Sanayi Odaları, STK’lar, OSB yönetimleri ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin katkıları ile tedarik edilen ya da üretilen ihtiyaç malzemeleri, AFAD ve Türk Kızılay aracılığıyla deprem bölgelerine ulaştırılıyor.

 

Bakanlığa bağlı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Bölge Kalkınma İdareleri ile Kalkınma Ajansları da her türlü imkanlarıyla saha çalışmalarına destek veriyor.

 

24 SAAT MESAİ

 

Kriz merkezinin depremin ilk günlerinde bölgeye bir an önce ulaşması için harekete geçtiği acil yardım malzemelerinden biri de battaniye oldu. Uşak’taki battaniye üreticileri, deprem bölgesine 1 milyon adet battaniye göndermek için kolları sıvadı. Battaniye fabrikalarında çalışan emekçiler, 850 kilometre ötedeki depremzedelerin kış koşullarından daha az etkilenmesi için 24 saat aralıksız üretim yapmaya başladı.

 

MEVCUTTAKİ SİPARİŞLER İPTAL

 

Uşak Valiliği koordinasyonunda başlayan “battaniye” seferberliğinde Uşak OSB’de faaliyet gösteren tekstil fabrikaları, depremin ardından ilk olarak mevcuttaki müşterilerin siparişlerini iptal etti, ellerindeki tüm battaniye stoklarını deprem bölgelerine yönlendirdi. Eşzamanlı olarak üretim kapasitelerini de artıran battaniye imalatçıları, üç vardiyalı çalışma sistemi ve 7/24 esasıyla üretime geçti. Hummalı bir çalışmanın yürütüldüğü Uşak’ta üretilen yaklaşık 1,5 milyon battaniye, hava ve karayolu üzerinden 281 araç ile afet bölgesine gönderildi.

 

DEPREME ÖZEL ÜRETİM

 

Altınsar Tekstil İşletme Müdürü Tuğrul Mahmut Yalvaç, stokta bulunan battaniyeleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda deprem bölgesine sevk ettiklerini belirterek, “İlk olarak 2 TIR gönderdik. Daha sonrasında çalışma kapasitemizi artırarak elimizdeki işleri bir kenara koyarak deprem bölgesi için özel üretime başladık” dedi.

 

EVLERİNE GİTMEDEN ÇALIŞTILAR

 

Günlük 5 bin civarındaki üretimi 15 bine çıkardıklarını kaydeden Yalvaç, “Pazartesi gününden itibaren 24 saat esaslı, takviyeli, Cumartesi Pazar da dahil olmak üzere tüm personel özveriyle çalıştık, hatta sevkiyattaki arkadaşlarımız birkaç gün evlerine gitmedi” diye konuştu.

 

HALIDAN BATTANİYEYE GEÇİŞ

 

Özerdem Mensucat İşletme Müdürü Emrullah Aydoğan, “Günlük yaklaşık 10-15 bin battaniye üretimimiz vardı, biz deprem sonrasında halı üretimi gruplarındaki çalışanlarımızı yüzde 25’e kadar azaltıp bu kişileri battaniye üretimi gruplarına yönlendirdik. Günlük 15 bin olan üretim adedimizi 40 bine çıkardık. 8 saat olan konfeksiyon vardiyaları 12 saate; 12 saat olan vardiyalar da 24 saate çıktı.” dedi.

 

MESAİ ÜCRETİ İSTEMEDİLER

 

Deprem anında ellerinde olan 320 bin adet stok battaniyeyi ilk 2 günde deprem bölgesine sevk ettiklerini anlatan Aydoğan, “Emekçilerimiz, özverili bir şekilde çalışmaya başladı hatta mesai ücreti almayıp ‘Bizlerin de katkımız olsun.’ dediler. Ara molalar kaldırıldı, üretim hızlandı. Yorgunluk olacak mı? Birkaç gün olacak ama katkımız olduğu sürece bu yolda devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

ÖZVERİYLE ÜRETİM ARTTI

 

Saçlı Tekstil Üretim Sorumlusu Hicran Yapıcı, depremin ilk anından itibaren ellerinde müşteri siparişi için bulunan tüm battaniyeleri yardım battaniyesine çevirdiklerini ifade ederek “İplik ve dokuma bölümümüz zaten 7/24 çalışıyordu ama sezon sonu olduğu için konfeksiyon bölümümüz 7/24 çalışmıyordu, onlar da tam mesai yaptı. Günlük 4 bin 500- 5 bin adet üretimimiz oluyordu. Yeni sistemle ve çalışma arkadaşlarımızın özverileriyle üretim arttı.” dedi.

 

100 BİN BATTANİYE GÖNDERDİK

 

Depremden bu yana 100 bini aşkın battaniye üretip deprem bölgesine gönderdiklerini söyleyen Yapıcı, “Sevkiyattaki arkadaşlar ekstra çaba gösterip günlük 4-5 TIR’a kadar yükleme yaptı. Hala bu şekilde devam ediyoruz, hala sipariş üretimimize dönmüş değiliz.” diye konuştu.

 

508 ARAŞTIRMACI SAHADA

 

Öte yandan TÜBİTAK desteği ile 57 farklı kurumdan 508 araştırmacı bakanlığın görevlendirmesi ile fay hatlarının ve binaların durum tespiti ve analizi odaklı süreçlere aktif katkıda bulunuyor. Bilim insanlarının elde ettiği sonuçlar, AFAD dahil ilgili tüm kurumlar ile paylaşılacak. (Millet Haber Ajansı)

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Gülseven Medya’dan, Devlet Bahçeli’ye Ziyaret
Gülseven Medya’dan, Devlet Bahçeli’ye Ziyaret
Narin Güran Cinayetinde Cezaları Onama Talebi
Narin Güran Cinayetinde Cezaları Onama Talebi
MEB, 21 Özel Okulun Ruhsatını İptal Etti
MEB, 21 Özel Okulun Ruhsatını İptal Etti
Fatih Altaylı'dan Youtube Kanalına Erişim Engeli Kararı Sonrası İlk Açıklama
Fatih Altaylı'dan Youtube Kanalına Erişim Engeli Kararı Sonrası İlk Açıklama
Son Haberler
Gülseven Medya’dan, Devlet Bahçeli’ye Ziyaret
Gülseven Medya’dan, Devlet Bahçeli’ye Ziyaret
Ali Yalçın'dan Hükümete Çağrı: Memura 74 Bin TL Alt Sınır Şart
Ali Yalçın'dan Hükümete Çağrı: Memura 74 Bin TL Alt Sınır Şart
Almanya, İsrail’e Silah İhracatını Durdurdu
Almanya, İsrail’e Silah İhracatını Durdurdu
Çanakkale'de Yangın: Boğaz Trafiği Kapatıldı, Evler Boşaltılıyor
Çanakkale'de Yangın: Boğaz Trafiği Kapatıldı, Evler Boşaltılıyor
Milli Dayanışma, Kardeşlik Ve Demokrasi Komisyonu'nun İkinci Toplantısı Başladı
Milli Dayanışma, Kardeşlik Ve Demokrasi Komisyonu'nun İkinci Toplantısı...
Çok Okunan Haberler
SES Partisi Genel Başkanı Atıf Özbey: SES Partisi Rekor Üyeye Ulaştı
SES Partisi Genel Başkanı Atıf Özbey: SES Partisi Rekor Üyeye Ulaştı
TBMM'de Kabul Edildi: En Düşük Emekli Maaşı 16 Bin 881 Lira Oluyor
TBMM'de Kabul Edildi: En Düşük Emekli Maaşı 16 Bin 881 Lira Oluyor
Önal Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Önal: Online Eğitim Lüks Değil, Hak Olmalı
Önal Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Önal: Online Eğitim Lüks...

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Genel
Ekonomi
Eğitim
Spor
Asayiş
Dünya
Yerel Haber
Politika
Kültür-Sanat
Sağlık
Medya
Kurumsal
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Asayiş
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Kurumsal
  • Medya
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Yerel Haber
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim