• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Genel
  • Ekonomi
  • Eğitim
  • Spor
  • Asayiş
  • Dünya
  • Yerel Haber
  • Politika Kültür-Sanat Sağlık Medya Kurumsal
  • Ara
SON DAKİKA:
10:57
TÜİK Açıkladı: Eylül Ayı Ücretli Çalışan Sayısı Belli Oldu
10:04
ÖSYM, 2026 Yılı Sınav Takvimini Açıkladı
10:00
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış Ve Kar Uyarısı
09:59
Düşen Uçakta Şehit Olan 20 Asker Uğurlanıyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yerel Haber
  3. Vatandaş Tepkili: Türkiye 100. Yılını Yaşarken Biz Pislik İçinde Yaşıyoruz!
Yerel Haber
Yayınlanma: 26 Aralık 2022 - 16:56

Vatandaş Tepkili: Türkiye 100. Yılını Yaşarken Biz Pislik İçinde Yaşıyoruz!

Aydın Efeler ilçesi Ovaeymir Mahallesi 1327 Sokak’ta yaşayan vatandaşlar,

Yerel Haber
26 Aralık 2022 - 16:56
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Vatandaş Tepkili: Türkiye 100. Yılını Yaşarken Biz Pislik İçinde Yaşıyoruz!
Aydın Efeler ilçesi Ovaeymir Mahallesi 1327 Sokak’ta yaşayan vatandaşlar, alt yapı ve oturdukları sokakta yol olmamasından şikayetçi. Vatandaşlardan Yıldız Çıtacı, “Türkiye yüzüncü yılını yaşarken biz burada pislik içerinde yaşıyoruz. Sayın Özlem Çerçioğlu gelsin bizim halimizi görsün” dedi.

 

Ovaeymir Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar CHP’li Belediye Başkanlarının yıllardır seslerini duymazdan geldiğini belirtirken, özellikle Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenmek istediklerini ifade ettiler.

 

“ÖZLEM HANIM GELSİN GÖRSÜN HALİMİZİ”

Yaklaşık 17 yıldır Ovaeymir Mahallesinde ikamet eden Yıldız Çıtacı, “Gitmediğimiz yer söylemediğimiz insan kalmadı. Valiliğe kadar gittik. Adresimiz yok, yolumuz yok, kanalizasyon yok. Bütün çocuklarımız hasta. Yaz kış böyle balkonlarımızda oturamıyoruz. Bu pislik hepimizin ayıbı desem yeridir. Yetkililere buradan sesleniyorum. Özellikle Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na buradan sesleniyorum. Özlem Çerçioğlu gelsin burayı görsün. Eğer bir gün burada oturacaksa, gelsin otursun. Bakalım kokudan oturabilecek mi. Türkiye yüzüncü yılını yaşarken biz hala pislik içinde yaşıyoruz. Bu devirde kuyu kullanıyoruz. Çamur ve pislik içindeyiz. Efeler’e yakışır değil. Efeler çiçek gibi her yer, çok güzel ama buraya kimse gelmiyor. Bizi kulak arkası ettiler” dedi.

 

“SOKAĞA AMBULANS GİRMİYOR”

Sokağa ambulansın dahi girmediğini söyleyen Çıtacı, “Ambulans sokağı bulamıyor. Oaveymir mezarlığının önünde bekleyin diyoruz. Gece yarısı dahi gençlerimiz gidip ambulansı getiriyor. Ben astım hastasıyım eşim koah hastası. Görme engelli komşum var. Kalp hastası komşum var. Ambulans gelene kadar bu insanlar ölecek. Neden öldü dediklerinde ne diyeceğiz, yol yok ambulans bulamadı mı diyeceğiz? Gerçekten çok ayıp bir şey” diye konuştu.

 

“ÖZLEM HANIM OY İSTERKEN SÖZ VERDİ”

Defalarca Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunduklarını söyleyen Çıtacı, “Büyükşehir Belediyesi ve Efeler Belediyesinde gittik. Sürekli bize yapılacak dediler, alt yapı yok dediler. Kaç yıldır bekliyoruz. Ben 17 yıldır bekliyorum. Diğer arkadaşlar 30 yıldır burada yaşıyorlar. Daha ne kadar bekleyeceğiz. Zaten ömrümüz hep hastalıklarla geçti. Özlem hanım Oy isterken söz verdi buraları yapacağız dediler biz o yüzden oyumuzu da verdik” ifadelerini kullandı.

 

“KOKUDAN DURAMIYORUZ”

Yüzde 90 görme engeli bulunan Cemre Tosun, “Derdimiz yol ve kanalizasyon. Mahvolduk. Kokudan duramıyoruz. Hepimiz hastayız. Yolumuzu yapsınlar başka bir şey istemiyorum” dedi.

 

“BİZ NEDEN KATI ATIK BEDELİ ÖDÜYORUZ?”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan randevu alamadıklarını söyleyen Hanife Deniz, “Yeri geldi mi oy veriyoruz. Biz birkaç kere belediyeye gittik. Özlem hanımla görüşmek istedik. Ama göremedik. Başkan yardımcısını görebildik. İmza topladık. İmzalarda fayda etmedi. Biz yazın kapımızın önünde oturamıyoruz. Kışında çamurdan ve kanalizasyon sularından dışarı çıkamıyoruz. Bizim çocuklarımız dışarıda oynadığı zaman ertesi gün hasta oluyorlar. Ben astım ve kalp hastasıyım. Ben yazın balkonumda ve kapımın önünde oturamıyorum. Biz maddi bir şey istemiyoruz. Sadece yollarımızı ve alt yapımızı yapsınlar. Çok mu geliyor bu isteğimiz. Tellidede’ye 6-7 ayda bir yoldaki taşları söküp yenisini döşüyorlar. Bizim sokağa mıcır bile dökmüyorlar. Biz balkonda oturup bir kahvaltı bile edemiyoruz. Araba geçtiği anda o toz toprak sofralarımızın içine giriyor. Bizde insanız bizde hastayız. Biz ailecek astım hastasıyız. Kızım da eşimde hasta. Sokaktaki pisliklerden dolayı astım hastası olduk. Elektriğimi, suyumu, katı atığımı ödüyorum. Biz neden katı atık parası veriyoruz. Bizim alt yapımız yok ki. Benim tek isteğim alt yapımızı ve yollarımızı yapsınlar”

 

“BİTLİSTE’Kİ DAĞ KÖYÜNDE BİLE ALT YAPI VAR”

İzzettin Taysi,“Ben Bitlisliyim, benim köyüm tepede. Bitliste’ki köye bile alt yapı yapmışlar, Aydın Büyükşehir Belediyesi buraya daha alt yapı yapmamış. Yazık günahtır, ayıptır. Biz sabah pis kokuyla uyanıyoruz. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Bizim değerimiz bu kadar ucuz mu? Yıllardır ASKİ’ye Efeler Belediyesi’ne Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne Karayollarına bile gittim. Herkes birbirine atıyor” diye konuştu.

 

“BİZE İKİNCİ SINIF İNSAN MUAMELESİ YAPMAYIN”

Yaklaşık 30 yıldır Ovaeymir mahallesinde yaşayan Cengiz Uğurlu, ”Defalarca dilekçe verdik. Başvurmadığımız yer kalmadı. Hep söz verdiler. Oyalaya oyalaya 2023 yılına geldik. Hala alt yapımız yapılmadı. Sineklerden pisliklerden geçilmiyor. Dağ köylerinin tüm yolları yapılmışken şehir merkezindeki alt yapıyı görüyorsunuz. Katı atık bedelini de vergiyi de veriyoruz. Evlerimiz kaçak da değil. Bu söz vermeler nereye kadar. Yetkililerin biraz duyarlı olmalarını rica ediyoruz. Elinizi vicdanınıza koyun, bize ikinci sınıf muamelesi yapmayın” ifadelerini kullandı.

SELİME AYDEMİR- (Millet Haber Ajansı)

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış Ve Kar Uyarısı
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış Ve Kar Uyarısı
Ankara'da Kontrollü Yıkım Çalışması Sırasında Bina Çöktü; Molozlar Araçların Üzerine Düştü
Ankara'da Kontrollü Yıkım Çalışması Sırasında Bina Çöktü; Molozlar Araçların Üzerine Düştü
İstanbul'da kumpir ve midye yiyen iki çocuk öldü
İstanbul'da kumpir ve midye yiyen iki çocuk öldü
Türkiye'ye saç ekimi ve diş tedavisi için gelen İngiliz hayatını kaybetti
Türkiye'ye saç ekimi ve diş tedavisi için gelen İngiliz hayatını kaybetti
Son Haberler
TÜİK Açıkladı: Eylül Ayı Ücretli Çalışan Sayısı Belli Oldu
TÜİK Açıkladı: Eylül Ayı Ücretli Çalışan Sayısı Belli Oldu
ÖSYM, 2026 Yılı Sınav Takvimini Açıkladı
ÖSYM, 2026 Yılı Sınav Takvimini Açıkladı
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış Ve Kar Uyarısı
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış Ve Kar Uyarısı
Düşen Uçakta Şehit Olan 20 Asker Uğurlanıyor
Düşen Uçakta Şehit Olan 20 Asker Uğurlanıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlk Resmi Ziyaretini Türkiye’ye Yapan Erhürman’ı Törenle Karşıladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlk Resmi Ziyaretini Türkiye’ye Yapan Erhürman’ı...
Çok Okunan Haberler
Cevdet Yılmaz, 2026 Bütçesini, Enflasyon Ve Büyüme Hedefini Açıkladı
Cevdet Yılmaz, 2026 Bütçesini, Enflasyon Ve Büyüme Hedefini Açıkladı
Üsküdar'da İETT otobüsü kaza yaptı
Üsküdar'da İETT otobüsü kaza yaptı
Çekmeköy'de İETT otobüsü durağa girdi: Araçlara ve yayalara çarptı
Çekmeköy'de İETT otobüsü durağa girdi: Araçlara ve yayalara çarptı

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Genel
Ekonomi
Eğitim
Spor
Asayiş
Dünya
Yerel Haber
Politika
Kültür-Sanat
Sağlık
Medya
Kurumsal
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Asayiş
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Kurumsal
  • Medya
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Yerel Haber
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

mekan bizimalmanya chat sohbetcinsel sohbetsohbetmobil sohbettürk sohbetsohbetislami sohbet