• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Genel
  • Ekonomi
  • Eğitim
  • Spor
  • Asayiş
  • Dünya
  • Yerel Haber
  • Politika Kültür-Sanat Sağlık Medya Kurumsal
  • Ara
SON DAKİKA:
16:43
Zonguldak'ta 5 katlı binada patlama; 3'ü ağır, 7 yaralı
15:40
Çanakkale’de orman yangını: 7 uçak ve 3 helikopter ile müdahale ediliyor
15:39
Kaliteyle güçlenen sağlık turizmi: Yeni yönetimle Türkiye'de vizyoner bir dönem başlıyor
14:54
Hakan Fidan Çin Dışişleri Bakanı ile görüştü
14:15
Erdoğan’dan NATO zirvesi öncesi İran-İsrail mesajı: İsrail saldırganlığı durmalı!
14:11
ABD'den WhatsApp yasağı
14:07
Trump'tan İsrail ve İran'a eleştiri: 'İki ülkeden de memnun değilim'
14:05
Muharrem İnce CHP’ye geri döndü
14:04
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail-İran ateşkesi için kritik çağrı
14:04
Bakan Uraloğlu açıkladı: 70 ülke ulaştırma koridorları için İstanbul'da bir araya gelecek
13:26
AKOM’dan İstanbullulara sıcaklık uyarısı
12:50
Organ bağışında yeni dönem: e-devletten başvuru yapılabilecek
12:45
Devlet Bahçeli’den ‘üçüncü dünya savaşı’ uyarısı
12:42
Afyonkarahisar'da yolcu otobüsü TIR'a çarptı: 26 yaralı
12:41
Trump yönetimi göçmenleri sınır dışı edebilecek
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Uraloğlu açıkladı: 70 ülke ulaştırma koridorları için İstanbul'da bir araya gelecek
Gündem
Yayınlanma: 24 Haziran 2025 - 14:04

Bakan Uraloğlu açıkladı: 70 ülke ulaştırma koridorları için İstanbul'da bir araya gelecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 27-29 Haziran'da İstanbul'da düzenlenecek Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu kapsamında 70 ülkeden temsilcinin bir araya geleceğini bildirdi.

Gündem
24 Haziran 2025 - 14:04
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Uraloğlu açıkladı: 70 ülke ulaştırma koridorları için İstanbul'da bir araya gelecek

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'da 27-29 Haziran'da gerçekleştirilecek 'Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu'na ilişkin yazılı açıklama yaptı. Uraloğlu, İran ve İsrail arasında yaşanan gelişmelerin, küresel lojistik hatların çeşitlendirilmesinin önemini bir kez daha gündeme taşıdığını ifade etti. Türkiye'nin Doğu-Batı ticaretinde üstlendiği lojistik merkez rolünü değerlendirerek mevcut projelerin sağladığı alternatiflere değinen Bakan Uraloğlu, "27-29 Haziran tarihlerinde gerçekleştireceğimiz Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu, küresel ulaştırma politikalarının geleceğine ışık tutacak" ifadelerini kullandı.

“Ülkemizin konumunu taçlandıracağız”

Türkiye'nin jeostratejik avantajına vurgu yapan Bakan Uraloğlu, "Bugün 4 saatlik uçuşla 67 ülkeye, yaklaşık 1,5 milyar kişiye erişim sağlayabiliyoruz. Söz konusu havzanın toplam ticaret hacmi 25,1 trilyon dolara, gayrisafi yurt içi hasılası ise 51,2 trilyon dolara ulaşıyor. Türkiye, lojistik erişim ve çok modlu taşımacılıkta merkezi konumunu her geçen gün daha da pekiştiriyor. Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu ile de ülkemizin konumunu taçlandıracağız" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı yapılacak forumda, 70 ülkeden temsilcinin bir araya geleceğini ifade eden Bakan Uraloğlu, forum kapsamında, sınır ötesi koordinasyon, dijitalleşme, altyapı yatırımları ve transit taşıma prosedürlerinin uyumlaştırılması gibi başlıkların ele alınacağını kaydetti. Forum kapsamında Orta Koridor'da yer alan ülkelerin ulaştırma bakanları ile bir araya geleceklerini belirten Bakan Uraloğlu, "Orta Koridor üzerindeki ülkeleri de forum vesilesiyle bir araya getiriyoruz. Ülkelerin kara yolu, demir yolu, deniz yolu ve hava yolu sektörlerinden sorumlu genel müdürleri ile bu sektörlerdeki önde gelen paydaşların katılım sağlayacağı sektörel yuvarlak masa toplantılarında sorunlara çözüm arayışında bulunacağız" açıklamasında bulundu.

“Alternatif güzergahları güçlendiriyoruz”

Küresel ticarette yalnızca bir ulaştırma hattına bağımlı olmanın riskler doğurabileceğine işaret eden Bakan Uraloğlu, "Türkiye olarak ulaştırma ve haberleşme altyapımıza, AK Parti hükümetlerimiz döneminde yaklaşık 293,5 milyar dolar yatırım yaptık. Çok modlu taşımacılığı destekleyen, deniz, kara, demir yolu ve hava yollarını entegre eden alternatif güzergahları güçlendiriyoruz. Ulaştırma koridorlarımız, Hürmüz Boğazı gibi deniz yollarındaki belirsizliklere karşı stratejik alternatif sunuyor" dedi.

Uzak Doğu ile Avrupa'yı birbirine bağlayan Orta Koridor'un sunduğu lojistik avantajlara dikkat çeken Bakan Uraloğlu, "Türkiye'nin tam kalbinde olduğu Orta Koridor, demir yoluyla 21 ülkeyi doğrudan birbirine bağlayarak küresel ticaretin de omurgası haline geliyor. Ülkemiz, Çin'den çıkan yükün Avrupa'ya demir yoluyla kesintisiz bir şekilde ulaşmasını sağlaması sebebiyle çok önemli bir konumda yer almaktadır" ifadelerini kullandı.

“Süre 15 günün altına inecek”

Taşıma sürelerine ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Uraloğlu, "Süveyş üzerinden yapılan taşımalar ortalama 35 gün, Ümit Burnu'ndan yapılan taşımalar ise yaklaşık 45 gün sürerken Orta Koridor'da yatırımlar tamamlandığında bu süre 15 günün altına inecek" bilgisini paylaştı. Türkiye'nin demir yolu taşımacılığındaki kapasitesini artırdığını belirten Bakan Uraloğlu, "Halkalı-Kapıkule, Gebze-Köseköy, Yerköy-Kayseri, Kars-Aralık-Dilucu, Sivas-Zara Kesim 1 kapsamında 651 kilometrelik demir yolu hattında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Buna ek olarak 1394 kilometrelik demir yolu hattı projemiz de mevcut. Yaptığımız yatırımlar ve projeler neticesinde Orta Koridor üzerinden yıllık en az 6,5 milyon ton yük taşımayı bekliyoruz" dedi.

“75 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefleniyor”

Orta Koridor'un, Çin ile Avrupa arasında gelişen demir yolu taşımalarının payını artıracağına işaret eden Bakan Uraloğlu, "Orta Koridor, deniz yoluna kıyasla 2 kat daha hızlı, hava yoluna göre ise yaklaşık olarak 4 kat daha ekonomik bir alternatif olarak öne çıkıyor. Orta Koridor, demir yolu üzerinden yıllık 75 milyar dolarlık potansiyel ticaret hacmi taşıyor" ifadelerini kullandı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail-İran ateşkesi için kritik çağrı
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail-İran ateşkesi için kritik çağrı
Narin Güran'ın ağabeyinden Yargıtay'a temyiz başvurusu
Narin Güran'ın ağabeyinden Yargıtay'a temyiz başvurusu
Resmi Gazete'de yayımlandı: Bazı bakanlık ve büyükelçiliklere atama yapıldı
Resmi Gazete'de yayımlandı: Bazı bakanlık ve büyükelçiliklere atama yapıldı
HSK kararnamesini açıklandı: 4036 hakim ve savcının görev yeri değişti
HSK kararnamesini açıklandı: 4036 hakim ve savcının görev yeri değişti
Son Haberler
Zonguldak'ta 5 katlı binada patlama; 3'ü ağır, 7 yaralı
Zonguldak'ta 5 katlı binada patlama; 3'ü ağır, 7 yaralı
Çanakkale’de orman yangını: 7 uçak ve 3 helikopter ile müdahale ediliyor
Çanakkale’de orman yangını: 7 uçak ve 3 helikopter ile müdahale...
Kaliteyle güçlenen sağlık turizmi: Yeni yönetimle Türkiye'de vizyoner bir dönem başlıyor
Kaliteyle güçlenen sağlık turizmi: Yeni yönetimle Türkiye'de vizyoner...
Hakan Fidan Çin Dışişleri Bakanı ile görüştü
Hakan Fidan Çin Dışişleri Bakanı ile görüştü
Erdoğan’dan NATO zirvesi öncesi İran-İsrail mesajı: İsrail saldırganlığı durmalı!
Erdoğan’dan NATO zirvesi öncesi İran-İsrail mesajı: İsrail saldırganlığı...
Çok Okunan Haberler
Altınköy Açık Hava Müzesi tescillendi: 'Türkiye'ye hizmet edebilecek bir köy müzesi'
Altınköy Açık Hava Müzesi tescillendi: 'Türkiye'ye hizmet edebilecek...
Kızına tekme atıp merdivenden yuvarlayan baba tutuklanmıştı; babaanne de gözaltında
Kızına tekme atıp merdivenden yuvarlayan baba tutuklanmıştı; babaanne...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan karne mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan karne mesajı
AKOM’dan İstanbullulara sıcaklık uyarısı
AKOM’dan İstanbullulara sıcaklık uyarısı

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Genel
Ekonomi
Eğitim
Spor
Asayiş
Dünya
Yerel Haber
Politika
Kültür-Sanat
Sağlık
Medya
Kurumsal
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Asayiş
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Kurumsal
  • Medya
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Yerel Haber
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim